İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun medya gruplarını eleştirmesinin ardından Demirören grubu yayın organlarından tepki geldi. Demirören’e bağlı Hürriyet, Milliyet ve CNN Türk, İmamoğlu’nun açıklamalarını aktardığı haberlerde, “İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz” başlığını kullandı. İBB Başkanı İmamoğlu, bu sabah yaptığı açıklamalarda, tarafsız yayın yapmadıkları için Demirören ve Ciner grubu ile Şahenk ailesine tepki […]

Demirören’den İmamoğlu’na: Medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun medya gruplarını eleştirmesinin ardından Demirören grubu yayın organlarından tepki geldi. Demirören’e bağlı Hürriyet, Milliyet ve CNN Türk, İmamoğlu’nun açıklamalarını aktardığı haberlerde, “İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz” başlığını kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu, bu sabah yaptığı açıklamalarda, tarafsız yayın yapmadıkları için Demirören ve Ciner grubu ile Şahenk ailesine tepki göstermişti. Bu şirketlere “Böyle adalet olur mu?” diye seslenen İmamoğlu, açıklamalarına yer verilmemesi sebebiyle eleştirisini dile getirerek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“İsim veriyorum; NTV’yi, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNN Türk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum… İş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim. Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin.”

DEMİRÖREN’DEN ‘BAŞLIKLI’ TEPKİ

İmamoğlu’nun bu ifadeleri içeren açıklamasını haberleştiren Demirören Grubu yayın organları Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, tek başlıkla İmamoğlu’na tepki gösterdi. “İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz” başlığı kullanılan haberde, İmamoğlu’nun açıklamaları aktarıldı. Haberde İmamoğlu’nun açıklamalarının dışında başlığa gerekçe olabilecek herhangi bir açıklama yer almaması dikkat çekti.

CİNER DE DAHİL OLDU

Ciner grubunun gazetesi olan Habertürk de, Demirören grubuyla eş zamanlı olarak İmamoğlu’nu hedef alan bir haber yayımladı. “İmamoğlu, buradaki konuşmasında Habertürk’ün de aralarında bulunduğu bazı medya kuruluşlarına karşı tavır aldı” ifadesinin yer aldığı haberde, İmamoğlu’nun açıklamaların sadece yandaş grupları eleştiren bölümü yer aldı.