Demirören: Hayalim olan Süper Lig A.Ş'yi hayata geçirdik

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Kulüplerimiz borç batağının içinde. Şu an maalesef Galatasaray çok önemli bir şey yaşıyor. Galatasaray’ın durumunu çözmek için de uğraşıyoruz. Sırada diğer kulüpler de var. Çıkan yasa, kulüplerin borcunu 10 yıla bölmezse futbol adına faydası olmaz" dedi.

İHA'nın haberine göre, Kulüpler Birliği Vakfı’nın düzenlediği Futbol Zirvesi’nde TFF Başkanı Yıldırım Demirören bir konuşma yaptı. Shangri-La Bosphorus Otel’de gerçekleşen zirvede Demirören, kulüplerin mali yapısının düzelmesini gerektiğini söyledi.

“KULÜPLERİMİZ BORÇ BATAĞININ İÇİNDE”
Hükümetten kulüplere destek isteyen Demirören, "Çünkü kulüplerimiz borç batağının içinde. Şu an maalesef Galatasaray çok önemli bir şey yaşıyor. Galatasaray’ın durumunu çözmek için de uğraşıyoruz. Sırada diğer kulüpler de var. Çıkan yasa, kulüplerin borcunu 10 yıla bölmezse futbol adına faydası olmaz. Kulüp idaresine sadece futbol olarak bakmayalım. Ben de başkanlığım dönemimde hatalar yaptım. Hatadan dönmek önemli. Çıkacak yasanın kulüplerin banka ve vergi borçlarını yapılandırması gerekir” diye konuştu.

“TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ İÇİN BUNU DESTEKLİYORUZ”
Kulüpler Birliği’nin projesi olan Süper Lig A.Ş.’yi de desteklediklerini ifade eden Demirören, "Göksel Gümüşdağ’ın benim de hayalim olan fikirleriyle bu yollara geldik. Süper Lig A.Ş.’yi kurmak tüm futbol kulüplerini bir arada toplayıp ekonomik özgürlük vermek demektir. Türk futbolunun geleceği için bunu destekliyoruz. Geçen yıl haziran ayında imzayı atarken bir tereddütümü söyledim. Bu da mantalitenin değişmesi. Mantaliteden şunu kastediyorum, ben değil biz gibi düşünmemiz gerekiyor. Biz dediğim, Türk futbolu. Kulüplerimizin her kararı Türk futbolu için olmalı. Hala biz hakemleri konuşuyorsak attığımız adımların anlamı kalmaz" açıklamasını yaptı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Bayern Münih, havuz sistemi bozulmasın diye 20 milyon Avroluk bir fedakarlık yaptı. Bizlerin de bu mantıkta olması lazım. Bu mantığa geleceğimize inanıyorum” dedi.

“ORGANİZASYONDAN ERKEN AYRILMAK DURUMUNDAYIZ”
Daha uzun bir konuşma planlandığını sözlerine ekleyen Yıldırım Demirören, “Ankara’da TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir’in vefat eden eşi Gülseren Özdemir’in cenazesine katılmak için organizasyondan erken ayrılmak durumundayız” diyerek sözlerini sonlandırdı ve salondan ayrıldı.