Doğan Medya’yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan aldığı kredinin üzerine yatan Demirören Holding, yıllar sonra ilk taksiti ödediği için açıklama yayınladı!

Demirören Holding, yeniden yapılandırılan Ziraat Bankası borcunun ilk taksitini ödediğini açıklamayla duyurdu!

HABER MERKEZİ

2018’de Ziraat Bankası’ndan kullandığı 895 milyon dolarlık kredi borcunun yalnızca yüzde 3,2’sini ödediği belirtilen Demirören Holding’den yapılan açıklamada, “Son olarak Demirören Medya’nın Ziraat Bankası’na olan FYYS kapsamındaki borcunun 90 milyon dolarlık taksiti ödenmiştir” denildi.

Açıklamada, “Türkiye’nin köklü firmalarından olan Demirören Holding 1957’den bu yana güvenin sembolü oldu. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki Demirören Holding tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş, getirmeye de devam edecektir. 2020 yılından bu yana bankalara 1,3 milyar dolar ödenmiştir. Son olarak Demirören Medya’nın Ziraat Bankası’na olan FYYS kapsamındaki borcunun 90 milyon dolarlık taksidi ödenmiştir. Demirören Holding olarak bundan sonra da güven temsili olmayı ve ülkemize yatırım yapmayı sürdüreceğiz” ifadesi yer verildi.

TİCARİ SIR DENİLEREK BİLGİ VERİLMEMİŞTİ

2020 yılında CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Demirören Medya Grubu’nun Doğan Medya’yı satın alırken Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredilerin akıbetine ilişkin bilgi talep etmiş, Ancak Ziraat Bankası, Hakverdi’nin sorularına “ticari sır” gerekçesi ile yanıt vermemişti.