Demirören medya şirketindeki bazı çalışanların, öğrenci olmadığı halde Demiören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenci olarak gösterildiği iddia edildi. Çalışanların konuyla ilgili kurumlarından bilgi almak istediklerinde ise "Bunun size zararı yok" yanıtını aldıkları ifade edildi.

'Demirören Medya, çalışanlarını liseye kaydettirdi' iddiası

Demirören medya şirketindeki bazı çalışanların, "İŞKUR üzerinden teşvik alabilmek" için öğrenci olarak gösterildiği iddia edildi.

Halk TV muhabiri Gül Gündüz'ün haberine göre, Demirören Medya Grubu'nun, eğitim durumlarına ya da yaşlarına bakmadan çalışanlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) MESEM programına kaydettirdiği aktarıldı. Bu iddianın ortaya atılmasından birkaç saat sonra çalışanlara mail atılarak onay istendi.

"ÇALIŞANLARIN OLAYDAN HABERİ YOK"

Çalışanların, sözkonusu kayıt işlemlerinden haberi olmadığı ortaya çıktı. e-devlet'i kontrol eden bazı çalışanların, sistemde öğrenci olarak gözüktüklerini öğrenince şaşkınlık yaşadığı aktarıldı. Konuyla ilgili bilgi almak için İnsan Kaynakları'nı arayan çalışanlar, "Bunun size bir zararı yok" yanıtını aldı.

Halk TV'nin bilgi almak için Demirören Medya'yı aramasından üç saat sonraysa, şirketten çalışanlara yazı gönderildi. Okul müdürü Atila Ertoğan'ın imzasıyla gönderilen yazıda; çalışanların, "okulun mesleki eğitim merkezi programına dahil edildiği", bu haliyle de "Demirören çalışanlarının 1 Kasım'da ön talep almak için okul tarafından MESEM girişlerinin yapıldığı" anlatıldı.

Gönderilen yazıda, uygulamayı reddetme hakları olduğu belirtilse de çalışanların olaydan bir buçuk ay sonra haberdar olduğu belirtildi. Çalışanlardan habersizce yapılan kayıtlar, "örnek bir uygulama" denilerek perdelenmeye çalışıldı, "herhangi bir sorumluluk ya da yükümlülük yoktur" denildi.