Demirören Grubu'nun medyadan çekileceği, yerine Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi olan Fuat Tosyalı’nın geleceği iddia edildi. Tosyalı Holding'ten yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

"Demirören medyadan çekiliyor, Fuat Tosyalı gelecek" iddiası: Tosyalı Holding'den açıklama geldi

Tosyalı Holding, Demirören Medya'nın yerini Fuat Tosyalı'nın alacağı iddiasını yalanladı.

Cumhuriyet’ten Jale Özgentürk’ün haberine göre, Doğan Grubu’nu almak için Ziraat Bankası’ndan 675 milyar dolar kredi kullanan ve bu krediyi ödemediği ortaya çıkan Demirören Grubu’nun yerini yöneticisi olduğu Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) şirketlerine boru satmasıyla gündeme gelen Fuat Tosyalı’nın alacağı iddia edildi.

Tosyalı Holding, iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Kurumumuz ilgili yapılan gerçek dışı iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapılması gerekli görülmüştür" denilen açıklamada, "Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan hakkımızdaki haber ve içerisinde bulunan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Tosyalı Holding hakkında ortaya atılan Demirören Medya’yı satın alma iddiaları tamamen asılsızdır. Kurumumuzun medya sektörüne girmek gibi herhangi bir gündemi bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada, "Ortaya atılan bu iddiaların gerçekleri yansıtmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Demirören Medya'dan yapılan açıklamada da iddia yalanlandı ve konu hakkında hukuki süreç başlatıldığı bildirildi.

DOĞAN MEDYA, DEMİRÖREN'E 675 MİLYON DOLARA SATILMIŞTI

Doğan Medya Grubu, 2018'de Türkiye’nin en büyük medya el değiştirmesi olarak tanımlanan satışla tüm grup Demirören’e 675 milyon dolara satılmıştı.

2021’de ise Demirören Grubu’nun krediyi ödemediği iddiaları ortaya atılmıştı. ‘Ticari sır’ iddiasıyla uzun süre gizlense de sonunda kredinin hiç ödenmediği açıklanmıştı.

Kamuoyunda ortaya çıkan tepkiler üzerine Ziraat Bankası'nın, borçlarını tahsil etmek üzere önce Bağcılar’daki medya binalarına el koyduğu iddia edilmiş, daha sonra da bugün hâlâ bölge halkının direndiği Kemerköy’deki yeşil alan olan arazilere el koyduğu öne sürülmüştü.