Demirören, yeter!

Hürriyet gazetesinde çalışırken Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS) üye oldukları için geçen yıl işten çıkarılan 45 basın emekçisine yasal hakları hâlâ verilmedi.

Emekçiler paylaştıkları videoda “Tam bir yıl oldu; tazminatlarımız, fazla mesai ücretlerimiz ve izin alacaklarımız halen ödenmedi. Demirören Holding’in yaptığı suçtur. Artık yeter!” dedi.

Eski Hürriyet emekçileri, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler Hürriyet gazetesi tarafından haksız sebeple işten çıkarılan 45 basın emekçisiyiz. Ömrümüzden toplam 505 yılı Hürriyet gazetesine verdik. Demirören Holding tarafından sırf sendikalı olduğumuz için işsiz bırakılalı tam bir yıl oldu. Bir yıldır tazminatlarımız ödenmedi; fazla mesailerimiz, izin alacaklarımız verilmedi. Tam bir yıldır adalet bizim için işlemedi. Kimimiz hâlâ işsiz. Demirören Holding’in yaptığı yasa dışıdır, suçtur. Kulaklarını tıkamış görünseler de sesimizin onlara ulaştığını biliyoruz. Demirören Holding’ten haklarımızı vermesini ve çalışanların sendikal haklarına saygı duymasını istiyoruz. Yeter Demirören, yeter!”

IPI (Basın Özgürlüğü İçin Küresel Ağ) da bir yıl önce 45 medya çalışanını işten çıkaran Demirören Grubu’nu yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırdı. Çalışanların bu bir yılda yaşadıklarını raporlaştıran IPI, “Şirketin, personeline çalıştıkları yılların tazminatını ödemeyi reddetmesinin hiçbir gerekçesi yok” açıklaması yaptı. n Emek Servisi