Demirtaş: Bize din dersi vereceğinize yanınızdaki hırsızlara verin

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kendisini hedef alan çıkışlarına tepki gösterdi.

Partisinin Balikesir mitinginde konuşan Demirtaş, seçim çalışmaları başladığından bu yana 41 seçim bürosu ve ilçe teşkilatının saldırıya uğradığını söyledi. Erdoğan’ın HDP'nin seçim beyannamesinde yer alan "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılması" konusundaki tepkilerine yanıt veren Demirtaş “Zannedersiniz ki ellerinde bir iman ölçer var, herkesin imanını ölçüyor. Kusura bakmasınlar ama Allah'tan başka kimseye hesap vermek zorunda değiliz” dedi.

Diyanet'in kendisine yönelik sözlerine de yanıt veren Demirtaş, "Şimdi bize din dersi vermeye kalkanlar; önce yanınızdaki hırsızlara, soygunculara bakın. Bize iman dersi vereceğinize onlara din dersi verin" dedi.

Öte yandan miting alanı çevresinden bir kadının tepkisi üzerine gerginlik yaşandı. Sakin olma çağrısında bulunan Demirtaş, "Düşüncelerini ifade etmek hanımefendinin hakkıdır. Güvenlikçi arkadaşlar, hanımefendiye lütfen nazik davranılsın” dedi. Miting ardından da faşist bir grup alandan dağılanlara saldırmaya çalıştı. Saldırı polisin araya girmesiyle önlendi.