Selahattin Demirtaş, seçim güvenliğine ilişkin yaptığı paylaşımda, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2017'deki referandum sonrası yaptığı konuşmaya atıf yaparak, "Atı hırsızlara kaptırmamak için her an seçimi düşünelim. Boş oturursak atı alan Üsküdar’ı yine geçer" dedi.

Demirtaş, Erdoğan'ın sözlerine atıf yaptı: Atı hırsızlara kaptırmamak için...

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim güvenliğine ilişkin paylaşımlarını sürdürüyor.

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2017 Referandumu'na ilişkin yaptığı "Boşuna uğraşmayın. Atı alan Üsküdar’ı geçti, haberiniz yok" sözlerine atıf yaparak "Atı hırsızlara kaptırmamak için her an seçimi düşünelim" dedi.

Demirtaş'ın paylaşımı şöyle:

"Farkındasınızdır, seçimler çoktan başladı aslında. İktidar, seçim kampanyası çerçevesinde sürekli bir şeyler yapıyor. Bizler de boş oturmamalıyız yani. Boş oturursak atı alan Üsküdar’ı yine geçer. Atı hırsızlara kaptırmamak için her an seçimi düşünelim. Hepinize sevgiler :)"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunun sonuçlanmasının ardından İstanbul'da Huber Köşkü'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, oyların yakınlığı, itirazlar ve eleştirilere yanıt vermişti. Erdoğan, "Şimdi bazı televizyonlarda falan, aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış ya, bu neticeyi küçümsemeye gayret edenler var. Boşuna uğraşmayın, atı alan Üsküdar'ı geçti haberiniz yok" diye konuşmuştu.

2017 yılında, 18 maddelik anayasa değişikliği için yapılan referandumda 'Evet' oyları yüzde 51.41, 'Hayır' oyları ise 48.59 olarak açıklanmıştı.