HDP’nin cezaevindeki eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesine, sosyal medya platformu TikTok üzerinden cinsel içerikli hakaretler eden Serdar Saraç adlı şahıs tepki topladı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı içeriği kınarken, ‘#SerdarSaraç tutuklansın’ etiketi de Twitter’da gündem oldu.

ANNESİNE SALDIRIYA HÂLÂ İŞLEM YOK!

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman’ın beyanına göre şahıs hakkında Diyarbakır Savcılığı’na, ‘video henüz sosyal medyada yayılmadan önce’ şikâyette bulunuldu. Ancak bu zamana kadar bir işlem yapılmadı. Bu ilk değil, daha önce Demirtaş’ın eşine yönelik de çirkin paylaşımlar yapılmıştı.

‘DEMİRTAŞ, MÜSAMAHAKÂR’

Tehdit, hakaret ve saldırılar çok yoğun. Avukat Karaman, “Hepsini takip etmek zor” diyor: “Demirtaş, müsamahakâr. Bazılarını ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiriyor. Öte yandan bu ifadeler iktidarın dilinden ayrı değil. Hukuki karşılığı olmayacağı ise ortada. Bu nedenle biz avukatları sadece cinsiyetçi ve saldırgan içerikleri şikâyet ediyoruz.”

‘AKP’YE LAF SÖYLEYENE CEZAEVİ, MHP’Yİ ELEŞTİRENE LİNÇ’

Yani bir siyasetçiye ve ailesine karşı ağıza alınmayacak sözler kullanmanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti adalet sisteminde karşılığı yok. Oysa, iktidar ya da küçük ortağına ifade özgürlüğü kapsamında gösterilen herhangi bir tepki, bir gazetecinin gündüz günü sokak ortasında linç edilmesine kadar varıyor.

Gazeteci Levent Gültekin’in Halk TV’deki program ortağı Murat Sabuncu kısa ve net özetliyor: “AKP’yi eleştirirseniz cezaevine girersiniz, MHP’ye tepki gösterirseniz dayak yersiniz.”

TÜRKİYE’NİN SİYASİ İKLİMİ

Türkiye’deki siyasi iklim tek adam ve şürekâsının ‘bekası’ üzerine kurgulanmış durumda. AKP-MHP ittifakı herhalde HDP olmasa siyaset yapamazdı. Çünkü ‘terör ve HDP’ sömürüsü üzerinden diğer muhalif partilere de bir operasyon çekme ve onları atomize etme fikri gündemden hiç düşmüyor.

Kobane iddianamesi gibi altı boş savlar ile HDP’nin terörize edilmesi yetmiyor. Saçma bir Aristo mantığı da işletiliyor. ‘HDP teröristtir, o halde onunla ilişkili CHP ve CHP ile iltisaklı İYİ Parti de öyle!’ Cumhur İttifakı’nın topluma servis ettiği bu arızalı kurgu zehir saçıyor.

YALÇIN HER KONUŞTUĞUNDA BİRİ LİNÇ EDİLİYOR

Siyasetin tepesinden yayılan dil sokakta karşılık buluyor, dahası eyleme dökülüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın her konuşmasından sonra bir gazeteci ya da siyasetçiye saldırılması tesadüf değil.

Zehirli dil ve şiddetin çıtası artık çok yukarıda. En azından siyasi olarak ağırlıkları olması beklenenler, bir dönem yol arkadaşı oldukları kişilere bile hürmet etmiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘çiçek toplayan kız’ ya da ‘fosforlu Meral’ gibi yakıştırılmalar ile hedef alınması utanç verici.

O KERESTE FORMLARI, BU KERESTE FORMLARI

Akşener, bu ahlak dışı yorumların içinde olan siyasileri çarpıcı bir biçimde “kereste formu yaşam biçimleri” olarak tanımladı. Demirtaş’ın Avukatı Mahsuni Karaman’ın açıklamasını bir kez daha hatırlamakta yarar var: “Saldırılar, iktidarın dilinden ayrı değil. O nedenle hukuki karşılığı da olmuyor.”

GANİMET VE CARİYE AHLAKI!

Özetle Demirtaş’ın annesine, cinsel içerikli hakaretler eden şahıs Serdar Saraç değil bizzat kereste formlu adamların ta kendisidir! Bu form, Türk-İslam sentezinin ruhuna tamamen uygun. Her şeyi zorla ele geçirmeyi ve cinsiyetçi kışkırtıcılığı temel alıyor.

Söz konusu dil ve eylem biçimi, Cumhur İttifakı’nın genlerinden aldığı ilhamı; ‘ganimetçi ve cariyeci’ yapısını da ifşa ediyor. Ancak Türkiye’ye 21. yüzyılda bin yıl geriden gelen bir elbise biçmeye çalışanlar, artık geniş bir kamuoyu nezdinde antipatik olduklarını gözden kaçırıyor.