Demirtaş’ın kitabına destek: ‘Dipnot’un yanındayız’

Haber Merkezi

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hapishanede yazdığı kitapların satışının yasaklanmasının ardından çok sayıda yayınevi 22 Ocak’ta çıkacak yeni kitap için destek mesajı yayımladı. Kitap, İBB tarafından satışa sunulmasıyla beraber de havuz medyasının hedefi olmuştu.

PTT’nin alışveriş sitesi Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı kitapların satışını sitesinden kaldırmasının üzerine çeşitli yayınevleri yeni çıkacak kitap ‘Leylan’ için destek mesajları yayımladı. Dipnot Yayınevi’nin yanında oldukları belirten yayınevleri; Kor Kitap, Yordam, Telos, Avesta, Tekin, NotaBene, Versus Aylak Kitap, Heretik. Yayınevlerinin yayımladığı mesajlardan bazıları şöyle:

>>Yordam Kitap: “Siyasetçi ve yazar Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının satışını engellemek için yürütülen kampanyayı ve yasakçı anlayışı kınıyor, yayıncısı Dipnot’a başarılar diliyoruz.”
>>Telos Yayınları: “Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının satışını engellemeye yönelik kampanyayı hayli tehlikeli buluyoruz. Bugün Demirtaş şahsında cisimleşen yasakçılık ve sansürün, bu coğrafyada yıllarca uygulandığı ve hiçbir olumlu sonuç getirmediği unutulmamalı.”
>>Avesta Yayınları: “Selahattin Demirtaş’ın daha yayımlanmamış romanına ilişkin yapılan birtakım tartışmalar, düşünce özgürlüğünün çerçevesini aşıyor, doğrudan düşünce ve ifade özgürlüğüne ve onu yayma hakkına bir müdahaledir.”
>>NotaBene Yayınları: “Genişleyeceği ve genelleşeceği açık bir saldırı dalgası karşısında düşünceyi ve kitabı tekrar savunmak zorundayız.”