Demirtaş’ın yaptığı açıklama yeterli

Haber Merkezi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın, çözüm sürecinde MİT Başkanı Hakan Fidan’ın kendisiyle görüşmek isteyerek Demirtaş’a ‘Öcalan yerine geçmeyi teklif ettikleri’ iddialarını değerlendirdi. Artı TV’de İrfan Aktan ile Gündem Özel programına konuk olan Mithat Sancar, Demirtaş’ın açıklamasının hatırlatılması üzerine konu hakkında yapılan açıklamaların yeterli olduğunu belirtti.

Aktan’ın, ‘‘O dönem için ne hedeflenmiş olabilir’’ sorusu üzerine Sancar, ‘‘O zaman için neyin hedeflendiğini çok uzun konuşmamız gerekir. Sırrı Süreyya Önder’in açıklaması bu açıdan gerçekten çok berraktı. O dönemde yaşananlarla ilgili bir tartışma yapacak şartlar ve ortam yoktur" yanıtını verdi. "Dolayısıyla bir yerinden başladığınız zaman, konuşmanız gereken çok fazla şey var ve şu an bunların hepsini konuşabileceğiniz gerçekten şartlar yok, gerçekten ortam yok’’ diyen Sancar, ‘‘O nedenle ben hem Selahattin arkadaşımız hem Sırrı Süreyya Önder arkadaşımızın yaptıkları açıklamaları yeterli buluyorum. Bunların esas alınması şu an, şu şartlar için kâfidir ama çözüm süreciyle ilgili muhasebeyi çok daha farklı zamanlarda çok daha geniş yapmakta bir ihtiyaçtır’’ ifadelerini kullandı. Demirtaş’ın açıklamalarının ardından çözüm süreci dönemimde İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Selahattin Demirtaş’la görüşmek istediğini, Demirtaş’ın ise bunu reddettiğini söylemişti.

Öte yandan BBC Türkçe’nin haberine göre Demirtaş’ın PKK lideri Abdullah Öcalan ile SEGBİS yoluyla görüşme talebiyle Adalet Bakanlığı’na dilekçe vermesi hakkında konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Demirtaş’ın bu başvuruyu yaparken parti yönetimine de bilgi verdiğini söyledi.