Demirtaş 'polis baskınını' anlattı: Ertesi gün yine geldiler!

Aradıkları uyuşturucu kaçakçısının adresini karıştıran polislerin kendi evine baskın yapmasını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'baskının' ertesi günü polislerin tekrar oturduğu siteye geldiğini açıkladı. Demirtaş,bu kez HDP bayraklarının indirilmesini istediğini kaydetti. 

NTV'nin seçim özel programı olan 'Liderler Konuşuyor' programına konuk olan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı; "Ertesi gün bir polis ekibi, benim oturduğum siteye geliyor, 'HDP bayraklarını indireceksiniz' diyor. 'Hayır genel başkan tanımayız, bu bayrakları indireceksiniz' dediler. 'Yanlış anlaşılma oldu, özür dileriz dediler'."

'TESADÜF OLMAYABİLİR, ARAŞTIRILMASI LAZIM'
İlk 'baskında' neler yaşandığına da değinen Demirtaş, "Kapıya gelenler benim evim olduğunu bilmiyorlar. Kapının arkasından üstün körü bir kimlik gösterildi. 'Derhal kapıyı açacaksın' diyorlar. Ben de 'polisseniz bu evin kime ait olduğunu biliyor olmalısınız' dedim. Konuşmadan sonra koruma görevlisi arkadaşlarım yukarı çıktı. Ben kapıyı açınca polisler şok oldu. 30 saniyede evin kime ait olduğunu öğrenebilirler" dedi.

Polislerini görünüşlerine de dikkat çeken Selahattin Demirtaş, olayın tesadüf olmayabileceğini vurguladı. Demirtaş, "Saç sakal karışmış, birinin eli cebinde. Bu nasıl polis, böyle polis mi olur? 'Kimliklerinizi gösterin' dedim. Vali Bey'le görüştüm. Tesadüf olmayabilir, iyi araştırması lazım. Açığa alındığı, soruşturma başlatıldığı söylendi. Bunu ben büyütecek değilim, iyi araştırılması lazım" diye konuştu.

Diyarbakır'da narkotik timleri, aradıkları uyuşturucu kaçakçısının adresini karıştırınca Demirtaş'ın evine baskın yapmıştı. Olayın ardından soruşturma açılmış ve polis memurlarından biri açığa alınmıştı.

'HDP YÜZDE 10'UN ÜZERİNDE GÖRÜNÜYOR'
Yaklaşan genel seçimlere de değinen Demirtaş, HDP'nin yüzde 10 barajını aşmış göründüğünü açıkladı. Demirtaş, "Bizim yaptığımız araştırmalarda yüzde 10'un biraz üzerinde görülüyoruz. Barajın üzerinde, sınırda duruyor. Seçim beyannamemizin açıklanmasından sonra yüzde 1 kadar seçmen kitlesinin partiye yöneldiğini görüyoruz. HDP'ye emanet olarak oy vermek isteyen bir kitle var. Bir gerekçeyle oy verenlerin de on gerekçeyle oy verenlerin beklentilerini de karşılamız gerekiyor" dedi.

Polis, Demirtaş'ın evini 'yanlışlıkla' bastı