Selahattin Demirtaş, pazar günü gerçekleşecek olan Emek ve Özgürlük İttifakı'nın mitingine davette bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demirtaş, "Hava soğuk olabilir ama gelişmeler sıcak. Lütfen herkes, mitingde olacak şekilde hazırlığını yapsın. Ben bile geliyorum. İnanmıyorsanız gelin görün" dedi.

Demirtaş'tan 15 Ocak çağrısı: Ben bile oradayım, inanmıyorsanız gelin görün

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 6 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 Ocak'ta Emek ve Özgürlük İttifakı'nın İstanbul'da gerçekleştireceği miting için çağrı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, "Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim" sloganıyla 15 Ocak Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı’nda ilk ortak mitingini düzenleyecek.

Selahattin Demirtaş, yurttaşları söz konusu mitinge şu sözlerle davet etti:

"Bu süreçte yapılacak her miting geleceğimiz açısından hayati derecede önemlidir. Allah göstermesin ölüm hariç hiçbir mazerete takılmadan mutlaka alanları coşkuyla doldurmalısınız. Emek ve Özgürlük İttifakı'mızın ilk mitinginde size bir armağanımız da olacak. İnşallah seversiniz. 15 Ocak Pazar saat 13.00. İstanbul Kartal Meydanı bekliyorum."