Mersin saldırısının ardından yayımladığı mesajları ‘ayrışma’ tartışmalarına konu olan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tartışmalara yanıt olarak yayımladığı yeni açıklamasında, “HDP'den ve Kürt siyasetinden ‘ayrışma’ polemiği çıkarmak çok zorlama bir çabadır, tamamen anlamsızdır” dedi.

Demirtaş’tan ‘ayrışma’ yorumlarına yanıt: Çok zorlama bir çaba

PKK’nin düzenlediği Mersin’deki saldırının ardından yayınladığı mesajlar hakkında yapılan yorumlar üzerine HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeni bir açıklama yaptı. Demirtaş, “’Biz demokratik siyasette ısrarcıyız’ söyleminden, HDP'den ve Kürt siyasetinden ‘ayrışma’ polemiği çıkarmak çok zorlama bir çabadır, tamamen anlamsızdır” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın Twitter hesabından paylaşılan mesajlarda şu ifadeler kullanıldı:

“‘Biz demokratik siyasette ısrarcıyız’ söyleminden, HDP'den ve Kürt siyasetinden ‘ayrışma’ polemiği çıkarmak çok zorlama bir çabadır, tamamen anlamsızdır.

Halkımız da tüm çevreler de şundan emin olsunlar ki, biz hep birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyüteceğiz.

Halkımız ve dostlarımız gönüllerini ferah tutsunlar, karşıtlarımız da başka kapıya baksınlar, onlara buradan ekmek çıkmaz.

Mücadelemize zarar verecek hiçbir tartışmanın tarafı olmadan sadece HDP'yi ve kazanımlarımızı büyütmeye yoğunlaşalım.”

NE OLMUŞTU?

Demirtaş, PKK’nin Mersin saldırısı ardından bir kınama mesajı yayımlamış, daha sonra ise, “Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin” demişti.

Demirtaş’ın bu açıklamalarının, ilk kınama mesajı ardından kendisine gelen tepkilere yanıt olduğu, “PKK’ye rest çektiği” biçiminde yorumlar yapılmıştı.