Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın hükümlülere yönelik sosyal medya düzenlemesinin yolda olduğu sinyalini verdiği açıklamasına Twitter'dan yanıt verdi. Demirtaş, "Kendinizi bizim yerimize koyup cezaevleriyle ilgili düzenlemeleri öyle yapın nihayetinde. Bizim yerimizde olmanıza fazla kalmadı. O nedenle akıllıca davranın ve yeni tecritler uygulamak yerine tüm tecritleri kaldırın" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'tan Bozdağ'a yanıt: Bizim yerimizde olmanıza fazla kalmadı, o nedenle akıllıca davranın

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümlülere yönelik sosyal medya engellemesinin yolunu aradıkları yönünde açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş, Bozdağ'ı etiketlediği paylaşımında, "Kendinizi bizim yerimize koyup cezaevleriyle ilgili düzenlemeleri öyle yapın nihayetinde. Bizim yerimizde olmanıza fazla kalmadı. O nedenle akıllıca davranın ve yeni tecritler uygulamak yerine tüm tecritleri kaldırın" ifadelerine yer verdi.

Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

"Adalet Bakanlığı sesimizi kısmanın yollarını arıyormuş Ama bunun için önce bizi bulmaları gerekmiyor mu? Şu fotoğraflara iyi bak; Gültan, Figen, Sebahat, Bekir, İdris, Leyla, Selçuk, ben ve binlercemiz ordayız. Bulamadın mı? Yüreklerine, gönüllerine bak.

Ayrıca kendinizi bizim yerimize koyup cezaevleriyle ilgili düzenlemeleri öyle yapın. Bizim yerimizde olmanıza fazla kalmadı nihayetinde. O nedenle akıllıca davranın ve yeni tecritler uygulamak yerine tüm tecritleri kaldırın."

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Demirtaş'ın sosyal medya paylaşımları üzerine sorulan soruya karşılık, paylaşımları engellemenin yollarını aradıklarını belirtmişti. Bozdağ, bu konuda başka ülkelerde neler uygulandığı konusunda araştırmalar yapıldığı bilgisini vererek, "Arkadaşlarımız hazırlıklarını bitirince dünyaya bakıp ona göre bir karar vereceğiz" demişti.