Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elazığ ziyareti öncesi kente asılan kendisi hakkında söylediği iddia edilen sözlerin yer aldığı afişlere ilişkin açıklama yaptı. Olayı 'provokasyon' olarak nitelendiren Demirtaş, "Elazığlı hemșehrilerim başta olmak üzere tüm halkımız sağ duyulu davranacak ve bu provokasyonlara asla alet olmayacaktır" dedi.

Demirtaş'tan Elazığ'daki afişlere ilişkin 'provokasyon' açıklaması: Halkımız alet olmayacaktır

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elazığ ziyareti öncesi kendisi hakkında söylediği iddia edilen "Göğsüne madalya takacağım" sözlerinin yer aldığı afişlere ilişkin açıklama yaptı.

"Onlar ballı maaşlarının, koltuklarının ve hesap verecekleri suçlarının telaşındalar. Bunun için de her türlü ayrımcılığı ve provokasyonu yapmaktan çekinmiyorlar maalesef" diyen Demirtaş, "Elazığlı hemșehrilerim başta olmak üzere tüm halkımız sağ duyulu davranacak ve bu provokasyonlara asla alet olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Halkın açlığı, yoksulluğu, işsizliği iktidarın umurunda değil. Onlar ballı maaşlarının, koltuklarının ve hesap verecekleri suçlarının telaşındalar. Bunun için de her türlü ayrımcılığı ve provokasyonu yapmaktan çekinmiyorlar maalesef. Ancak Elazığlı hemșehrilerim başta olmak üzere tüm halkımız sağ duyulu davranacak ve bu provokasyonlara asla alet olmayacaktır. Buradan memleketime, Elazığ'a özel selam ve sevgilerimi gönderiyorum"

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elazığ ziyareti öncesi kentin birçok reklam panosuna Kılıçdaroğlu'nun Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında söylediği iddia edilen "Göğsüne madalya takacağım" sözlerinin yer aldığı afişler asılmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun Elazığ'a gidişini "Kılıçdaroğlu Elazığ'da" afişiyle duyurmak üzere hazırlanan pankartlar engelle karşılaşırken adı yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun milletvekili olduğu Erzurum'daki pankart da kısa süre önce toplatılmıştı.

Kılıçdaroğlu ise söz konusu afişin önünde fotoğraf çektirerek "Ne uğruna yapıyorsunuz bunları? Biraz daha çalmak çırpmak için. Yurttaşlarımıza hakaretler etmeye, ayrıştırmaya değer mi ey Saray? Üç günlük, hepimizin ancak biçare olduğu bu dünyada, bu kavga hiç mi bitmesin istiyorsunuz?" açıklamasını yapmıştı.