Gazeteci Sedat Bozkurt, kendisi hakkında yazdığı yazı üzerine Selahattin Demirtaş’tan 2 konuda düzeltme içeren bir bilgi notu aldığını söyledi. Demirtaş, barış için çaba sarf etse de yazıda atfedilen “Dışarıda olsam Kandil’e gider, ‘ya beni burada öldürün ya da silah bırakın’ derdim” cümlesinin kendisine ait olmadığını söyledi, adaylık sürecine ilişkin iddiaya da yanıt verdi.

Demirtaş’tan ‘Kandil cümlesi’ açıklaması: Bana ait değil

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, kamuoyunda gündem olan yazısındaki 2 unsura ilişkin Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan bir düzeltme notu aldığını açıkladı.

“Selahattin Demirtaş avukatları aracılığıyla bana özel olarak çok kısa bir bilgi notu iletti. Yazımdaki 2 unsura ilişkin bir düzeltme notu içeriyor” diyen Bozkurt, Demirtaş’ın ifadelerini şu biçimde aktardı:

Barış için sarf edeceği çabanın bilindiğini ancak yazıdaki cümlenin kendisine ait olmadığını ayrıca yazımın bir karar haline dönüşmemiş olsa da HDP’nin kendisini aday olarak düşünmediği kısmına da; ortaklaşarak karar alınacağını belirterek, HDP yönetimi ile arasında gerginlik bulunmadığını da söyleyerek itiraz ediyor.

Bozkurt ayrıca, “Bana özel olarak gönderilmiş olmasına karşın yazımın çok yaygınlaşması nedeniyle Demirtaş’ın şahane üsluplu ve bol samimi selamlı bilgi notunu sizlerle paylaşmak istedim. Umarım tez zamanda bunları uzun uzun tartışabilmek için aramızda olur…” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, kendisini ziyaret eden bazı isimlere, "Dışarıda olsam Kandil’e gider, ‘ya beni burada öldürün ya da silah bırakın’ derdim" dediğini öne sürmüştü.

Bozkurt ayrıca, Demirtaş ve HDP arasında gerginlik olduğunu iddia ederek, “HDP içinde çok fazla çeşitlilik barındıran ve bunu da önemseyen bir siyasi parti. Ama sonuçta partiyi yöneten bir irade de mevcut. Ve bu irade uzun zamandır Selahattin Demirtaş’ın ‘bir bilen gibi’ partiye politik rota belirlemesinden, açıklamalarıyla partinin önüne geçmesinden rahatsız. Bunun en somut örneğini cumhurbaşkanlığı seçimlerinde göreceğiz. Hukuki olarak sıkıntı çıkacak olmasa bile HDP Demirtaş’ı aday göstermeyi düşünmüyor. Akıllarında kadın bir aday var” diye yazmıştı.