Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini hedef alan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e, "Hakkımda örgüt üyeliğinden hüküm yok boş herif! Yalan söyleme" diyerek tepki gösterdi.

Demirtaş'tan RTÜK Başkanı'na tepki: Boş herif, yalan söyleme!

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini hedef alan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e tepki gösterdi.

Şahin, Halk TV'ye inceleme başlatıldığını duyurduğu açıklamasında Selahattin Demirtaş'ı hedef almış ve "Silahlı terör örgütüne üye olmaktan hükümlü bulunan biri övülemez" demişti.

Twitter hesabından Ebubekir Şahin'e yanıt veren Demirtaş, "Hakkımda örgüt üyeliğinden hüküm yok boş herif! Yalan söyleme. Beni 7 yıldır 12 metrekarelik bir hücrede tutuyorsunuz ama ismim geçtikçe paçalarınız tutuşuyor. Çünkü biz halkız ve haklıyız" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, "Sen ve patronların ise gırtlağa kadar suça bulaşmış "tirsonekler"siniz!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Halk TV programcısı Serhan Asker, bu sabah Maraş merkezli depremler ve selden etkilenen Adıyaman'dan yaptığı canlı yayında, Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın son öykü kitabı "Dad"dan bahsetmişti.

Kitabı keyifle okuduğunu söyleyen Asker, şunları ifade etmişti: "Selahattin Demirtaş cezaevinde beşinci kitabını yazdı herhalde. Üretim, üretim, üretim... Yazıyor Selahattin Demirtaş. Bize gönderdiği 'Dad' öykü kitabı, büyük bir keyifle okudum ben. Teşekkür ediyoruz bu inceliği düşündüğü için Sayın Selahattin Demirtaş'a. Aynı zamanda cezaevinde tutuklu bulunan özgürlük mücadelesi veren herkesi de buradan kucaklıyoruz. Deprem bölgesinden bütün halkımızın selamlarını, cezaevinde özgürlüğünü arayan tutuklulara, hükümlülere gönderiyoruz."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV hakkında inceleme başlatıldığını belirterek, "Silahlı terör örgütüne üye olmaktan hükümlü bulunan biri övülemez" demişti.