Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim güveliğinin sağlanması amacıyla muhalefet ittifaklarına çağrıda bulunarak “Halk iradesine göz dikmeye cüret edebilecek odaklar bir araya gelebiliyorsa üç muhalefet ittifakı da seçim güvenliği için ortak çalışma başlatmalı” dedi.

Demirtaş'tan seçim güvenliği için muhalefet ittifaklarına çağrı

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim güvenliğine ilişkin Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda muhalefet ittifaklarına çağrıda bulundu.

Demirtaş, mesajında üç muhalefet ittifakına (Sosyalist Güç Birliği, Emek ve Özgürlük İttifakı ve Millet İttifakı) seçim güvenliği için bir araya gelerek ortak çalışma başlatması gerektiğini belirterek “Buna öncülük etmek CHP'ye düşer. Belki de hazırlık yapılıyordur” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş, paylaşımında şunlara yer verdi:

“Seçim güvenliği bugünden başlar, yemin törenine kadar sürer. Halk iradesine göz dikmeye cüret edebilecek odaklar bir araya gelebiliyorsa üç muhalefet ittifakı da seçim güvenliği için ortak çalışma başlatmalı. Buna öncülük etmek CHP'ye düşer. Belki de hazırlık yapılıyordur.”