Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş Almanya'da yeni hükümetin Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ibaret görmemesi gerektiğini vurguladı.

Demirtaş'tan yeni kurulacak Alman hükümetine "Erdoğan" çağrısı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tutukluluğunun beşinci yılı dolayısıyla avukatları aracılığıyla cezaevinden Alman Haber Ajansı'nın (DPA) sorularını yanıtladı.

Demirtaş, mülakatta yöneltilen bir soru üzerine, "Ne ben ne de partimizin PKK ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı veya ilişkisi var" yanıtını verirken, HDP'nin sadece barışcıl yöntemleri savunan demokratik bir siyasi parti olduğunu söyledi.

YENİ HÜKÜMETE DEMİRTAŞ'TAN 'ERDOĞAN' ÇAĞRISI

DW Türkçe'nin aktardığına göre; Almanya'da yeni kurulacak hükümetin Türkiye'de insan haklarına daha çok ilgi göstermesi gerektiğini savunan Demirtaş "Yeni Alman hükümetinin Avrupa değerlerine ve insan haklarına daha bağlı bir politika izlemesini umuyorum" dedi. Demirtaş yeni hükümetin Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ibaret görmemesi gerektiğini de vurguladı.

'HDP'NİN KAPATMA DAVASI MUHALEFETE GÖZDAĞI VERME OPERASYONUDUR'

HDP hakkındaki kapatma davası sürecine de değinen Demirtaş , bu davanın "muhalefete karşı gözdağı operasyonunun bir parçası" olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hakim ve savcıları bu dava için görevlendirdiğini" ve "yargıyı kontrolü altında tuttuğunu" savunan Demirtaş, "Bu açıdan burada adil yargılama yapılması ve hukuka uygun bir kararın çıkması mümkün değil" dedi.

Kendi davası konusunda ise Demirtaş Erdoğan'ın "nefret ve intikam duygularını kendisine yansıtmaktan çekinmediğini" söyledi.

'NE BENİM NE DE HDP'NİN PKK İLE BİR İLİŞKİSİ YOKTUR'

Demirtaş DPA'nın bir sorusu üzerine, "Ne ben ne de partimizin PKK ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı veya ilişkisi var" ifadesini kullandı. Demirtaş HDP'nin sadece barışcıl yöntemleri savunan demokratik bir siyasi parti olduğunu söyledi.