Van'da eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tişörtünü giydiği için gözaltına alınan çocuk, anne ve olaya müdahale eden 6 yurttaş serbest bırakıldı.

'Demirtaş tişörtü' gözaltısı: Çocuk, anne ve 6 yurttaş serbest bırakıldı

Van'da üzerine Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü giydiği için gözaltına alınan çocuk ve annenin beraberinde olaya müdahale eden 6 yurttaş serbest bırakıldı.

İki Nisan Polis Karakolu’na götürülen kadın, çocuk ve 6 yurttaşın ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, üzerinde Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü giyen bir çocuğun hamile olan annesinin gözaltına alındığını görüntüleri paylaşmıştı. Sarısaç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda duruma tepki gösteren 6 kişinin de gözaltına alındığını da duyurmuştu.

"Van'da fiili bir OHAL var" diyen Sarısaç, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Hamile bir kadını, çocuğunun tişörtü üzerinde #SelahattinDemirtaş resmi var diye gözaltına alınması. Buna tepki gösteren 6 kişinin de yine gözaltına alınması. Van’daki bu uygulama tam bir eşkıyalık değil de nedir? Yıllardır #Van’da fiili bir OHAL var ve bu, tüm sorunların kaynağı!"