Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranını eleştiren Demirtaş, "Yılardır Saray zenginleşirken halk fakirleşiyor" dedi.

Demirtaş: Yıllardır Saray zenginleşirken halk fakirleşiyor
Fotoğraf: DepoPhotos

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 6 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, memur ve emekli maaşlarına 2023 yılının ilk altı ayı için yapılan yüzde 25 zammı eleştirdi.

Demirtaş, 2023 yılı Türkiye genel seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Bu seçimde sadece iktidarı seçmeyeceğiz, gelecek yüz yılımızı belirleyeceğiz. Şakası yok yani. İşin şakasının olmadığı, memur ve emekli maaş artış oranında bir kez daha görüldü. Yıllardır Saray zenginleşirken halk fakirleşiyor” dedi.

Demirtaş, “Bunu değiştirecek güç, yoksulluk sınırının altında çalışan milyonlardadır. Güç sizdedir” diyerek sandıkları işaret etti.

"GELECEK YÜZYILI BELİRLEYECEĞİZ"

Demirtaş'ın paylaşımı şöyle:

"Günaydın. Seçim sonuçlarının kesinleşeceği güne kadar seçimle yatıp seçimle kalkacağız. Çünkü bu seçimde sadece iktidarı seçmeyeceğiz, gelecek yüz yılımızı belirleyeceğiz. Şakası yok yani. İşin şakasının olmadığı, memur ve emekli maaş artış oranında bir kez daha görüldü. Yıllardır Saray zenginleşirken halk fakirleşiyor. Bunu değiştirecek güç, yoksulluk sınırının altında çalışan milyonlardadır. Güç sizdedir."