Sürgün ve baskılara karşı sürdürdükleri oturma eyleminin 25’inci haftasında BTS İzmir Şubesi üyeleri, baskılara son verilmesi talebi yineleyerek, özelleştirme süreciyle ilgili mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Demiryolu işçilerinin eylemi 25 haftadır sürüyor: Mücadelemiz devam edecek

BİRGÜN EGE

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, baskılara karşı düzenlediği oturma eyleminin 25’inci haftasında Alsancak Garı önünde bir araya geldi. Oturma eylemine CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da destek verdi.

KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Mustafa Güven’in yaptığı açıklamada, “Faşizmin kurumsallaşmaya çalıştığı bir dönemde kamu emekçileri ayakta kalma mücadelesi verirken, bu ayakta kalma mücadelesinin iktidarı ciddi anlamda zor durumda bıraktığını görüyoruz. Her fırsatta kamu emekçilerine bu şekilde saldırıların olduğu bir ortamda örgütlü mücadelemize devam ediyor ve devam edecektir. Bugün rotasyon dedikleri uygulama sürgün ve göçertmenin günümüzdeki maskelenmiş hali olarak karşımıza çıkmaktadır. Sürgün adı altında tehcir edilmek istenen üyelerimize dayatılan tercihe boyun eğmeyecekleri inancımızı vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

demiryolu-iscilerinin-eylemi-25-haftadir-suruyor-mucadelemiz-devam-edecek-895631-1.

Güven son olarak şunları kaydetti: “10 gün önce Savunma Bakanı 'MKE'de memurlara hiçbir şey olmayacak, memur olarak devam edecekler' diyordu. Ne oldu? Bu söylemden sadece 10 gün sonra MKE özelleşti ve tüm memurlar 4857 ye 4B’ye tabi işçi oldu. Kabul etmeyenlerse havuza yani toptan sürgüne. İşte şimdiden hep beraber dur demez isek TCDD'de olacak budur. Ulaştırma Bakanının, TCDD Genel Müdürünün bir söylemiyle yandaş sendikalar özelleşmede memurlara da işçilere de bir şey olmayacak diyerek çalışanları adeta uyutup rehavete şevkettiler. Bu oyuna gelmeyelim, hep beraber iş yerlerimize, işimize, aşımıza sahip çıkalım. Sürgünlerinde, baskılarında, soruşturmalarında kabahat biraz da bu haksız hukuksuz uygulamalara ses çıkarmayanlardır. Önümüzde hepimizi bekleyen; çalışanından, sendikalarından, halkından tutun her kesimi etkileyecek TCDD’nin özelleştirilmesi var. Bu özelleştirme kabahatine de ses çıkarmayarak ortak olmayalım.”

BU ÜLKEDE LİYAKAT İSTİYORUZ

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise devlet demir yolları ile ilgili birçok sorun adaletsizliktik, yolsuzluk olduğunu belirtti. Purçu, “Bunların en önemlisi yıllarca devlet demiryollarına hizmet etmiş teknik personel olarak çalışmış kardeşlerimizin lojmanları boşaltılmış, onları adaletsizlikle karşı karşıya bırakmaktalar. Demiryolları SİMAŞ isimli şirket tarafından bile bile zarar ettiriliyor. Bu yolsuzlukları ortaya çıkaran bu kardeşlerimiz bunun için sürülüyorlar. Devlet Demir Yolları halkın malıdır, geleceğimizdir. Kimseye peşkeş getirmeyeceğiz. Hesabını da soracağız" şeklinde konuştu. Personel alımlarındaki adaletsizliklere de değinen Purçu, "Bu mülâkat adaletsizlikleri yapanın da hesabını soracağız. Bu ülkede liyakat istiyoruz" dedi.