Demokrasi güçleri: AKA-DER mühürlenemez

ZEYNEP KURAY

Demokrasi güçleri, AKA-DER Kadıköy Şubesi ve Kültür Merkezi’nin İstanbul Valiliği kararıyla mühürlenmesini Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda protesto etti. OHAL bahanesiyle, KHK’ler ile tüm hak arayışlarının ve özgürlüklerinin önüne set çekilmeye çalışıldığını hatırlatan demokrasi güçleri, “Tüm derneklerimizi, kurumlarımızı kapatamaya çalışsanız da; bizim özgürlük, eşitlik, kardeşlik mücadelemizi durduramayacaksınız” mesajını verdiler.

AKA-DER Kadıköy Şube ve Kültür Merkezi’nin “İzinsiz dernek lokali işletmesi” gerekçesi öne sürülerek mühürlenmesi Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda protesto edildi. AKA-DER Kadıköy Şube ve Kültür Merkezi öncülüğünde gerçekleşen eylemde, çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü destek verdi. Polis ablukası altında gerçekleşen protestoda, “AKA-DER emeğin, hakların özgürlüğüdür. OHAL kararlarıyla mücadelemizi engellemeyeceksiniz” yazılı pankart ile “İnsanca onurlu yaşam mücadelemiz mühürlenemez” dövizleri taşındı. Sık sık, “Örgütlü bir halkı hiç kimse yenemez”, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz ”sloganlarını atan kitleye çevredeki yurttaşlar alkışlarla destek verdi. Mühürlenen AKA-DER Kadıköy Şube ve Kültür Merkezi üyeleri adına açıklama Ayça Tezerişir tarafından okundu.

''DEVLETİ RAHATSIZ EDEN MÜCADELEMİZDİR''

AKA-DER Kadıköy Şubesi ve Kültür Merkezi’nin bugün valilik kararıyla Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından mühürlendiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Tezerişir, mühürlenme gerekçesi olarak, “İzinsiz dernek lokali işletme” gösterilse de, bu mühürlenmenin esas amacının yürütülen mücadeleye engellemek olduğunu vurguladı. 2008 yılında beri Kadıköy’de faaliyet yürüten AKA-DER’in özgürlükten, eşitlikten yana olan tüm kurumların kendini özgürce ifade ettiği ve çalışma yürüttüğü bir dernek olduğunu ifade eden Tezerişir, “Biz AKA-DER olarak Hrant Dink ve Tahir Elçi katledildiğinde kitlelerle birlikte sokağa çıktık, Özgecan öldürüldüğünde, kadın cinayetlerine karşı isyanımızı meydanlarda haykırdık. 10 Ekim ‘de Ankara Katliamı’nda, işçi cinayetlerine, doğanın talanına karşı birlik olup mücadeleyi büyüten bizlerdik. İşte devleti asıl rahatsız eden budur” diye konuştu.

''ZULÜM SALTANATI SÜRMEYECEK''

OHAL bahanesiyle, KHK’ler ile tüm hak ve arayışlarının ve özgürlüklerinin önüne set çekilmek istendiğine işaret eden Tezerişir, barış imzacısı akademisyenlerin hapsedilmeye çalışıldığı, gazetecilerin, avukatların, milletvekillerin tutuklandığı, emekçinin zulme ve açlığa mahkum edildiği bir düzenin sürdürülemeyeceğinin altını çizdi. “İşçilerin, halkların, emekçilerin sömürüsü ve katliamı üzerine kurulmuş bu saltanatınızın süreceğini sanıyorsunuz çok yanılıyorsunuz” diyen Tezerişir, “Tüm derneklerimizi, kurumlarımızı kapatamaya çalışsanız da; bizim özgürlük, eşitlik, kardeşlik mücadelemizi durduramayacaksınız. AKA-DER Kadıköy Şubesi olarak tüm toplumsal mücadele alanlarında sesimize duyurmaya, faaliyetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Eyleme destek veren kurumlar şöyle: HDP, HDK, ESP, Birleşik Haziran Hareketi, Devrimci Anarşist Faaliyet, kaldıraç, Devrimci Hareket, Devrimci Parti, Eğitim-Sen, EHP, EMEP, Halkevleri, İşçi Gazetesi, Özgür Lise, Öğrenci Kolektifleri, SYKP, TKP, Toplumsal Özgürlük.

demokrasi-gucleri-aka-der-muhurlenemez-409181-1.demokrasi-gucleri-aka-der-muhurlenemez-409180-1.