Demokrasi mücadelemiz sürecek

Seçilmiş belediye başkanları peş peşe görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yarın Meclis’te bir kayyum raporu paylaşacak. Görevinden uzaklaştırılan belediye başkanı sayısının 24’e ulaştığını belirten HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, TBMM’den çekilme dahil, birçok seçeneğin değerlendirildiğini, kararın yarın açıklanacağını duyurdu.

Oluç ayrıca, “Bulunduğumuz bütün platformlarda, Meclis ve yerel yönetimlerde aynı zamanda il ve ilçe örgütlerimizin yani parti örgütlerimizin bulunduğu her yerde kayyumlar karşısındaki demokratik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan ‘Barış Pınarı Harekâtı’ ile birlikte Kürt partileri ve sivil toplum örgütleri arasında başlayan “Ulusal birlik” tartışmaları sürüyor. Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-T) Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) yaptıkları açıklamalarda ‘Kürtlerin ulusal birliği’ konusunda görüş bildirerek, “Kürtlerin toprağına ve kendi benliğine sahip çıkması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Kayyuma gerekçe yapılan soruşturma reddedildi

Cizre Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ’ın görevden uzaklaştırılarak, yerine kayyum atamasına gerekçe gösterilen 2 soruşturmadan biri “takipsizlik” ile sonuçlandı. “Leyla Güven onurumuzdur” sloganın suç sayıldığı diğer soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianameyi ise mahkeme savcıya iade etti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.