Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım başta olmak üzere birçok çağrı ile sokağa dökülen kitlelerden bir kısmı 10 Ekim’de yaşamını yitirenler için yapılan anıta saldırdı. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Eşbaşkanı Seylan, "Yüz defa yakıp yıksalar da çocuklarımızın anısının yaşaması için anıtımız orada olacak" dedi

'Demokrasi şöleni'nde Ankara Katliamı'nda ölenlerin anıtlarına saldırı

HÜSEYİN ŞİMŞEK / huseyinsimsek@birgun.net

15 Temmuz askeri darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve saat başı camilerden yapılan "sokağa çıkın” çağrısı ile meydanlara inen bir grup, IŞİD’in gerçekleştirdiği intihar saldırısı sonrasında yaşamını yitirenler için yapılan anıta saldırdı.

10 Ekim günü Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde Ankara Garı’nda gerçekleştirilen saldırı sonucunda 100 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından oluşturulan, isim ve fotoğraflardan oluşan anıta saldıran bir grup, anıttın dış yüzeyini tahrip etti. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu tabelaları da dağıtan gruba, saldırının ardından polis tarafından müdahalede bulunulmadı.

"10 Ekim şehitleri darbeye karşıydı”

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Eşbaşkanı İhsan Seylan, yaşananların ardından 10 Ekim ailelerinin derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti. 10 Ekim günü Ankara Garı’nda yaşamını yitirenlerin barış sevdası ile alanda bulunduğunu hatırlatan Seylan, “10 Ekim şehitleri, darbeye karşı çıktığını belirterek camilerden yapılan anonslarla sokağa dökülen ve anıta zarar veren insanlardan darbe karşıtıydı” dedi.

IŞİD tarafından katledilen 100 kişinin isimlerinin, fotoğraflarının ve anılarının Suriyelilerin evlerini yakan insanlarla aynı zihniyete sahip olduğunu kaydeden Seylan, şunları söyledi:

“Olay darbeye karşıtlıksa, orada yaşamını yitirenler, darbeye ve zorbalığa onların aklının almayacağı kadar çok karşıydılar. Büyük üzüntü duyuyoruz. Anıtın onarılması için çalışmalara yeniden başlayacağız. Orası bizim çocuklarımızın mezarı. Çocuklarımızın masum bedenleri serildi alana. Bazı aileler o meydana gelip anıta bakamadıkları için Ankara’ya gelemiyorlar. Bizim için çok özel bir yere sahip. Yüz defa yakıp yıksalar da çocuklarımızın anısının yaşaması için anıtımız orada olacak.”