HDP’nin Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlattığı demokrasi yürüyüşü üçüncü gününde devam ediyor. Pervin Buldan İstanbul’da ziyaretlerde bulunurken, Mithat Sancar ise Van’dan Diyarbakır’a doğru yola çıktı

Demokrasi yürüyüşü, üçüncü gününde devam ediyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlattığı demokrasi yürüyüşü üçüncü gününde devam ediyor.

Yürüyüşün Edirne kolunda bulunan Eş Genel Başkan Pervin Buldan İstanbul’da ziyaretlerde bulunurken, Hakkari kolunda bulunan Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise Van’dan Diyarbakır’a doğru harekete geçti.

İstanbul’da yürüyüşünü sürdüren Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Emek Partisini ziyaret etti.

"PARTİMİZ ÜZERİNDEN YARATILMAK İSTENEN ALGI, BÜTÜN MUHALİFLERE YÖNELİK UYGULANAN POLİTİKANIN SONUCU"

Buradaki ziyaretinde konuşan Buldan, “Türkiye’nin siyasetçilerinin, aydınlarının akademisyenlerinin cezaevinde olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bütün bunlar aslında Türkiye’nin yönetilemediğinin göstergesidir. Türkiye’yi yönetenler muhalif kesimlerin, mücadele eden insanların önünü keserek ve onları susturmaya çalışarak yol almak istiyor. Oysa biz diyoruz ki, Edirne’den Hakkari’ye kadar bu ülkenin bütün topraklarının barışa ve demokrasiye ihtiyacı var. Fakat bugün bu koşullar olmadığı için HDP bu yürüyüşü başlattı. Partimiz üzerinden yaratılmak istenen algı da bütün muhaliflere yönelik uygulanan politikanın sonucu” diye konuştu.

demokrasi-yuruyusu-ucuncu-gununde-devam-ediyor-745391-1.

"PARLAMENTODA SİYASET YAPMA HAKKI ENGELLENİYOR"

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ise, “Bırakın yurttaşların toplu gösteri hakkını, parlamentoda siyaset yapma hakkının engellendiği, milletvekillerinin yürüyüş yapma hakkının, söz hakkının engellendiği bir süreçten geçiyoruz. Siyasi iktidar baskılara, yasaklara dayanan siyasi gericiliğini salgını fırsat bilerek ilerletmeye çalışıyor. Emek ve demokrasi güçlerinin buna verdiği yanıt mücadele olmalı” dedi.

"BİZ BARIŞ, ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ DEDİKÇE ONLAR VEKİLLERİMİZİ TUTUKLUYOR"

demokrasi-yuruyusu-ucuncu-gununde-devam-ediyor-745392-1.

Mithat Sancar ve beraberindeki heyet ise Van’dan Diyarbakır’a doğru harekete geçti. Yürüyüş öncesi açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “AKP ve MHP, barıştan, özgürlükten, demokrasiden korkuyor. Bu yürüyüş Ankara’ya kadar sürecek. Biz ne kadar barış, özgürlük, demokrasi dedikçe onlar vekillerimizi, seçilmiş temsilcilerimizi tutukluyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar herkes iradesine sahip çıkacaktır” dedi.

"İKTİDAR, KORONAVİRÜSLE MÜCADELEYİ, TIPKI 15 TEMMUZ GİBİ KENDİSİ İÇİN BİR FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜ"

demokrasi-yuruyusu-ucuncu-gununde-devam-ediyor-745393-1.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Mecliste düzenlediği basın açıklamasında demokrasi yürüyüşüne dair konuştu.

16 ilde yürüyüşün yasaklandığını belirten Beştaş, iktidarın koronavirüsle mücadeleyi, tıpkı 15 Temmuz gibi kendisi için bir fırsata dönüştürdüğünü ifade ederek, "16 il değil 81 ili de yasaklasalar, öfkemizi yasaklayamazlar. Vatandaşın tepkisini, direncini, umudunu, bunu beslemesini ve bu mücadeleye katılmasını kesinlikle yasaklayamazlar. Bu ülkenin demokratik vicdanı HDP'dir. Hiç kimse bunu unutmasın” dedi.