Demokrasinin d’sinden haberi yok

HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından erken seçim çağrısını yineledi. "İktidara yakın olan holdingler CHP ve İYİ Parti’den randevu istedi mi?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Benim bilgim yok, böyle bir talep oldu mu bilmiyorum, bize yansıyan bir talep yok" dedi.


AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Demokrasinin d'sinden dahi haberi yok" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet akılla yönetilir. Sana bilim vurgusu, ahlak vurgusu yapıyor ona da karşı çıkıyorsun. Devleti yönetemiyorlar. Yönetemediklerini sokaktaki sadece vatandaş da görüyor. Merkez Bankası, düşük faizle kredi açıyor, bankalar kredi alıyor, Hazine borçlanmak istiyor, yüzde 14’ten aldığı krediyi yüzde 22’den satıyor. Bankalar kazanıyor. Bir avuç insana hizmet ediliyor, hayal aleminde yaşıyor bunlar. Erdoğan’ı muhatap almak bile yanlış aslında, akli melekeleri yerinde mi orada ciddi endişelerim var. Bir insan ülkesine bu kadar büyük ihanet içinde olamaz. Bir organize kötülükle karşı karşıyayız. Eğer devlette liyakati yok ederseniz yani işi ehline vermezseniz devlette çürüme başlar. Çürümenin en tipik örneği de TÜİK’tir. Vatandaş alışveriş yapıyor, TÜİK yayımladığı rakamların ne kadar yanlış olduğunu görüyor. Kuruma güven sıfırlanmış durumda. Ne konuşursa konuşsun Erdoğan ülkeyi yönetemez. Kalınan her günün maliyeti artıyor, onun için bir an önce sandığı getirin diyoruz. Bu millet daha fazla zulüm görmesin."

BESLEMELER TASARRUFU YOKSUL HALKA YIKIYOR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da partinin Merkez Yürütme Kurulu'nun ardından açıklama yaptı. “Faiz sebep, enflasyon sonuç' diyerek, ülkeyi yangın yerine çevirdiler. Milletin 128 milyar dolarını niye, kime, kaça demeden sattılar" diyen Öztrak, şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan’ın yönettiği ekonomide, derelerimiz bile yatağında akamadı. Yandaşlarının HES’leriyle kurutuldu. Dere yataklarına evler inşa ettirildi. Yatağında akmasına izin verilmeyen o derelerde geldi, milletin canını, malını, mülkünü elinden aldı" dedi. 10 Aralık itibarıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın döviz kasasında 38 milyar 781 milyon dolarlık açık olduğunu ifade eden Öztrak, Merkez Bankası, kendisine ait olmayan rezervleri satmaya devam ediyor. Dibi delik kovaya yine su boşaltıldı. Bunların yönettiği ülkede; Saray şürekâsı millete 'porsiyonları küçültün' dedi. Enerji Bakanı 'gazı biraz kısın' dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı 'pazara akşama doğru gidin' dedi. Saray itibardan tasarruf etmesin diye beslemeleri tasarrufu yoksul halka yıkıyor. Ülkede kaybolan güveni geri getirmek için, sandığı milletin önüne getirmek tek çaredir."