“Önümüzde iki seçenek var: Demokrasi ya da tek adam rejimi” diyen CHP Lideri, “2019’da hep beraber sandığa gideceğiz ve dikta yönetimini, diktatörleri sandığa gömeceğiz. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz” ifadelerini kullandı

‘Demokrasiyi, hakkı hukuku getireceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 için demokrasi ya da tek adam rejimi olmak üzere iki seçeneğin var olduğunu belirterek, “Bu ülkeye hakkı hukuku getireceğiz. Demokrasi isteyenler hep birlikte hareket etmeliyiz” dedi

‘Sadece oy için size gelirlerdi’
Kılıçdaroğlu, İstanbul ‘da Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Romanlar Günü Programı’na katıldı. Adaleti, eşit yurttaşlığı, hiç kimsenin kimliğinden, yaşam tarzından, inancından dolayı ötekileştirilmediği bir Türkiye’yi inşa edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Düne kadar size gelirlerdi, sadece oy istemek için. Artık onu kırdık. Roman kardeşlerimin Türkiye’nin, illerin, mahallelerin, köylerin yönetiminde de sözü daha fazla olmalı” dedi.

Kentsel dönüşüm adı altında Roman yurttaşların Sulukule’den çıkarıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı; “Siz bu ülkenin en köklü tarihine sahip olan kesimlersiniz. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u alırken o dönemde adı Sultan Mahallesi olan daha sonra değiştirilip Sulukule yapılan yerde sizler oturuyordunuz. Ama geldiler sizi yerinizden, yurdunuzdan ettiler, oraya lüks konutlar yaptılar, ‘Burada Romanlar oturmasın, onlar gitsin fakir mahallelerde otursun’ dediler. Bunu affetmiyorum, bunu kabul etmiyorum, bunu Romanlara hakaret sayıyorum.”

‘Birlikte hareket edelim’
2019 seçimlerinde Roman yurttaşlardan destek isteyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “2019‘da önümüzde iki seçenek var: Demokrasi ya da tek adam rejimi. Konuşmayacaksın, eleştirmeyeceksin, hata yapmayacaksın. Hata yaparsan içeri atarlar. Demokrasi mi dikta yönetimi mi? Birlikte hareket etmeliyiz. Bu işin kimliği partisi yok. Bu iş demokrasi işidir. Demokraside herkes düşüncesini ifade etmeli. Demokraside herkes devlete dönüp ‘Ben işsizim bana iş bulacaksın, çocuklarıma eğitim istiyorum’ demeli. ‘Çoluk çocuk aç, onlara sosyal yardım yapacaksın’ diyebilmeli. Bunun yolu demokrasi.”

‘Sandığa gidelim’
Kılıçdaroğlu, “2019’da bu ülkeye demokrasiyi, hakkı hukuku hep beraber getireceğiz. 2019’da hep beraber sandığa gideceğiz ve dikta yönetimini, diktatörleri Allah’ın izniyle sandığa gömeceğiz. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz. Biz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hiç kimse ötekileştirilmesin istiyoruz” diye konuştu.

‘Ezilenlerin partisiyiz’
AKP iktidarının Suriyeli sığınmacılara daha iyi baktığını belirten CHP Lideri, “Suriyelilere baktığın kadar bana bakmıyorsun. Onlar birinci sınıf vatandaş ben Fatih’ten beri buradayım hâlâ üçüncü sınıf vatandaş… Biz ayrımcılık istemiyoruz. Hepimiz al bayrağın altında büyük Türk milletinin bir parçasıyız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecektir sözünü ve vaadini veriyorum. Yoksulluğu kesinlikle bu coğrafyada bitireceğiz. İlk üç yıl içinde hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir sözünü veriyorum. Bunu nasıl yapacaksın diyorlar. Haram yemeyen herkes bunu yapar. Devletin hazinesine el uzatmayacaksın. Yeri zamanı gelince kapı gibi askere gideceksin. Bunu yaptığımız zaman bunların hepsi olur. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, CHP ezilenlerin partisidir, kul hakkı yiyenlerin partisi değildir” diye konuştu.