Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatası elinden alınan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Seyrantepe’de taksici esnafıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ‘‘Bir seçimi elimizden aldılar’’ diyen İmamoğlu, ‘‘Ben, kendi namıma bir seçimi kazanma mücadelesi vermiyorum arkadaşlar. Biz, Türkiye demokrasisini kurtaracağız” şeklinde konuştu. “19 Mayıs 1919’da, Mustafa Kemal Atatürk, bir avuç […]

Demokrasiyi kurtaracağız

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatası elinden alınan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Seyrantepe’de taksici esnafıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘‘Bir seçimi elimizden aldılar’’ diyen İmamoğlu, ‘‘Ben, kendi namıma bir seçimi kazanma mücadelesi vermiyorum arkadaşlar. Biz, Türkiye demokrasisini kurtaracağız” şeklinde konuştu.

“19 Mayıs 1919’da, Mustafa Kemal Atatürk, bir avuç arkadaşıyla, ortaya bir cesaret, bağımsızlık ve özgürlük ruhunu koydu” diyen İmamoğlu, Atatürk, “‘Geldikleri gibi giderler’ ruhuyla Samsun’a hareket etmişti. Şimdi biz, bu gerçekleri bilmez, hissetmez ve yaşamazsak, yarınlarda bizi zapt ederler” ifadelerini kullandı.

Taksicilerin sorunlarına da değinen İmamoğlu, “23 aydır tarife olarak zam alamadığınızı biliyoruz. Sosyal politika geliştirmek, vatandaşın cebini korumak, ulaşımda taksiyle olmaz. Bu işin başka unsurları vardır. Biz bunu devreye soktuk” diye konuştu.

ÇOCUKLARINIZ KABUL ETMEZ

İmamoğlu sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Bir seçimi elimizden aldılar. Ben, kendi namıma bir seçimi kazanma mücadelesi vermiyorum arkadaşlar. Biz, Türkiye demokrasisini kurtaracağız. Şeytanın aklına gelmeyecek hangi gerekçeler varsa, üretememeleri için, sıkı bir şekilde bir olup, kol kola olup bütün tedbirleri alacağız. Sandıktan YSK’ya varıncaya kadar. Kim güçlüyse dediği olsun anlayışı olmaz. Bu dediğimi en başta sizin çocuklarınız kabul etmez. Annelerin vicdanı kabul etmez. Bir avuç insan, demokrasi sürecini darbelemişlerdir.”

***

Yangının sorumlusu rahatsız oluyor

1 Nisan’dan sonra bir kumpasın düğmesine basıldığını savunan CHP sözcüsü Faik Öztrak ise, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Öztrak, “Milletin aşı, işi küçüldükçe milletin sesi de yükselmeye başlıyor. Milletin şikayet sesleri yükseldikçe bu yangının sorumlusu, bu işten çok rahatsız oluyor” dedi.

Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü: “6 Mayıs’ta da kumpas İstanbul seçimlerinin tekrarlanması kararıyla sürdü. Şimdi 23 Haziran’a kadar bir seçim sürecini yaşayacağız. Yine seçim harcamaları olacak, yine iktidar ekonomiyle ilgili tedbir alma konusunda ayak sürüyecek. Bu böyle olunca da 1 Nisan’dan bugüne kadar reel sektörün, bu alınan karar nedeniyle üstlendiği kur farkı 113 milyar lira. 1 Nisan’dan bugüne kadar borsada şirketlerin kaybettiği değerin toplamı 55 milyar lira. İkisini toplayın neredeyse 170 milyar lira zarar var. Bu zararı iş adamı ediyor. İş adamını TÜSİAD temsil ediyor. Bu şikayette bulunan vatandaşları tehdit etmeye kimsenin hakkı yoktur.”