Elektrik Mühendisleri odası 48. Olağan Genel Kurulu’nda iktidar yanlısı listeye fark atan Demokrat Mühendisler, genel merkez seçimlerini kazandı.

Demokrat Mühendisler, Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkez seçimini kazandı

HABER MERKEZİ

Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkez seçimlerini, sağcı adayların yer aldığı listeye fark atan Demokrat Mühendisler kazandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 48. Olağan Genel Kurulu, TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi’nde 9 Nisan 2022 Cumartesi günü Divan Başkanlığı’nın oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığına Nedim Bülent Damar seçilirken, Mükremin Zülkadiroğlu ve Sıdıka Özel başkan yardımcıları, Hatice Eryiğit, Vedat Esen, Abidin Avcı ve Banu Akın yazman üyeler olarak belirlendi.

EMO delegeleri bugün de, EMO Yönetim Kurulu, Onur Kurulu, Denetleme Kurulu, TMMOB delegeleri asıl ve yedek adayları ile TMMOB kurullarına önerilecek adaylar belirlemek üzere sandık başına gitti.

Seçimlerde iki liste yarıştı.

Aday listesinin ilk sırasında eski EMO İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş’ın yer aldığı Demokrat Mühendisler, 749 oyla genel merkez seçimlerini kazandı. ‘Şubeler Dayanışması’ adlı iktidar yanlısı liste ise 276 oyda kaldı.