Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda ve Demokrat Parti’den belediye başkan adayı olan Hüseyin Avni Sipahi’nin kendisinden rüşvet aldığını iddia eden Fevzi Öztürkmen, Arda ve Sipahi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı hakkında rüşvet iddiası

İş insanı Fevzi Öztürkmen, Demokrat Parti (DP) İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda ve DP’den belediye başkan adayı olan Hüseyin Avni Sipahi’nin İstanbul’daki bir emlak işi nedeniyle kendisinden 1 milyon 300 bin dolar rüşvet aldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Odatv’de yer alan habere göre, İstanbul’da emlakçılık işi ile uğraşan Fevzi Öztürkmen, 2015 yılında İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde üç bin yüz metrekarelik iki blok bina satın aldı. Polis ifadesinde kentsel dönüşüm projesi yapmak için izin aldığını daha sonra yatırım yapmak için 2015 yılının kasım ve aralık ayında Beşiktaş Belediyesi’ne ziyarete gittiğini öne sürdü.

“DOĞU İLLERİNE ASFALT YATIRIMI YAPACAKLARINI SÖYLEDİ”

Dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi ile makamında görüştüğünü ifade eden Fevzi Öztürkmen, şunları anlattı:

“Hüseyin Avni Sipahi, ilçe belediyesinin imkanlarının çok kısıtlı olduğunu söyleyerek Doğu illerimizde Beşiktaş Belediyesi olarak asfalt yatırımı yapacaklarını, bu konuda kendilerine yardımcı olup olmayacağını sordu. Duyarlı bir işadamı olarak Doğu’ya yardım yapılacak ise ‘memnuniyetle’ diyerek tamam dedim. Hüseyin Avni Sipahi bana bu yardım için 1 milyon 300 bin Amerikan doları yardım yapmamı istedi ve bu yardım parasını verdiğimde bana dekont vereceğini söyledi. Ben parayı ne şekilde vereceğimi sorduğumda, Hüseyin Avni Sipahi, Ekrem Eray Arda isimli bir yeğeni olduğunu ve ona vermem gerektiğini söyledi.”

Bankadan 1 milyon dolar çektiğine dair dekontu olduğunu belirten Öztürkmen, parayı, Hüseyin Avni Sipahi’nin yeğeni olarak tanıştığı DP İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda’ya Akmerkez’deki ofisinde elden teslim ettiğini öne sürdü.

“BENİ KANDIRARARK PARAYI ALDILAR”

Ekrem Eray Arda’nın kendisinden geri kalan 300 bin doları istediğini ileri süren Fevzi Öztürkmen, 27 Temmuz 2017’de geri kalan 300 bin doları verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Beşiktaş Belediyesi’nden herhangi bir izin talebim olmadı. Gayrimenkullerimde olduğu gibi durmaktadır. Hüseyin Avni Sipahi benden makbuz karşılığı bağış yapmamı isteyerek 1 milyon 300 bin Amerikan doları bağış yapmamı istedi. Ancak ne Ekrem Erey Arda ne de Hüseyin Avni Sipahi bana bu vermiş olduğum paranın dekontunu vermediler. Beni kandırarak benden bu parayı aldılar. Benden alınan paranın söylenilen asfalt işinde kullanılmaması durumunda bu paranın tarafıma verilmesini istiyorum.”