AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasına Demokrat Parti ve Gelecek Partisi de itiraz etti.

Demokrat Parti ve Gelecek Partisi de Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına itiraz etti

HABER MERKEZİ

Yüksek Seçim Kurulu'na AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı adayı olmasına itiraz edenler arasına Demokrat Parti (DP) ve Gelecek Partisi de katıldı.

DP tarafından yapılan açıklamada Erdoğan’ın adaylığının kabul edilmesinin hukuken açıklanamayacağı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Seçimlerin yenilenme kararı TBMM tarafından değil, Cumhurbaşkanı tarafından alınmıştır. Bu çerçevede Erdoğan’ın üçüncü kez aday olması, Anayasa’ya göre mümkün değildir. Yine anılan Anayasanın 11. maddesi göz önünde tutularak, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarının kesinliği ve üst itiraz mercii bulunmamasından kastın keyfi yorum üretme ve istisna yaratma olmadığı, Yüksek Seçim Kurulu’nun da Anayasa ve tüm mevzuata uymasının anayasal bir zorunluluk ve hukuk devletinin gerekliliği olduğu unutulmamalıdır."

Gelecek Partisi adına YSK'ye itiraz dilekçesini sunan Gelecek Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve anayasa hukuku profesörü Serap Yazıcı, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.