Demokratik Katılım Grubu adaylarını tanıttı

Yaren Çolak

Demokratik Katılım Grubu, İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) 16 Ağustos Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak seçimi öncesi adaylarını tanıttı. ‘Çağdaş, Laik, Demokratik Bir Ülkede Aklın ve Bilimin Işığında Hekimlik’ sloganıyla seçime katılan Demokratik Katılım Grubu’nun dün düzenlediği basın toplantısında Yönetim Kurulu adayları, seçime ilişkin tespit ve taleplerini açıkladı.

Bağımsız, laik bir seçim olması dileğiyle tüm hekimleri oy kullanmaya davet ediyoruz diyen İTO Yönetim Kurulu adayı Dr. Osman Öztürk, “Bu basın toplantısında hem adaylarımızı tanıtmak hem de görüşlerimizi size aktarmak için buluştuk” dedi.

Bağımsız bir Tabip Odası istediklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkan adayı Dr. Pınar Saip ise şöyle konuştu: “Bizler halk sağlığını koruma, hekimlerin özlük hakkını koruma ve etik görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bağımsız olmamız çok önemli sağlığı ilgilendiren her alanda söz sahibi bir kurum olmamız lazım. Sağlığın ticarileşmesine tanık oluyoruz. Ancak kamusal politikaların ne kadar gerekli olduğunu Covid-19 virüsü ile tekrar gördük. Biz bağımsız meslek odalarını korumak istiyoruz.”