İzmir Tabip Odası’nın 16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan Genel Kurulu ve seçimleri için Demokratik Katılımcı Hekimler aday listesini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Mesleğimize, emeğimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz” denildi.

Demokratik Katılımcı Hekimler: Mesleğimize, emeğimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz

BİRGÜN EGE

İzmir Tabip Odası’nın 4 yıldır yönetiminde olan Demokratik Katılımcı Hekimler, 16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan Genel Kurul ve seçimleri için aday listesini İzmir Tabip Odası konferans salonunda yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. “Mesleğimize, Emeğimize, Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz” şiarıyla yola çıkan Demokratik Katılımcı Hekimlerin 2022 aday listesinde; Uzman Dr. Yüce Ayhan, Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Prof. Dr. Hakan Kültürsay, Uzman Dr. Behiye Mungan, Uzman Dr. Haldun Öniz, Uzman Dr. Ceylan Özkan ve Dr. Serkan Şen yer alıyor.

Demokratik Katılımcı Hekimler adına açıklamayı ise Tabip Odası mevcut yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu adaylarından Prof. Dr. Süleyman Kaynak yaptı. İzmir Tabip Odası’nın yönetiminde oldukları her dönemde meslek onuru ve meslektaşlarının hakları için verdikleri mücadeleleri aktaran Prof. Dr. Kaynak, “Geçtiğimiz iki yıl süresince oda yönetiminde olan biz Demokratik Katılımcı Hekimler halkın sağlık hakkı ve hekimlerin hakları için etkin mücadele verdik” dedi.

BİR ARADA MÜCADELE ETMENİN ZAMANIDIR

Prof. Dr. Kaynak sözlerine şunları ekledi: “Yaşanan süreç şunu net ortaya koydu ki sağlıkta şiddet politiktir ve yönetenlerin bir tercihidir” diye konuştu. Konuşmalarının devamında Kaynak, “İzmir Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği bu mücadelenin öncüsü, meşruiyetinin güvencesidir. Hekimlerin insanca yaşaması, iyi hekimlik yapabilmeleri için örgütlü mücadele veren ve biz katıldıkça güçlenen tek meslek örgütümüzdür. Şimdi her zamankinden daha fazla meslek örgütümüze sahip çıkmanın zamanıdır. Şimdi her zamankinden daha fazla meslek örgütümüzün çatısı altında, daha katılımcı bir anlayışla iyi hekimlik değerlerini bu topraklarda yaşamak ve yaşatmak için bir arada mücadele etmenin zamanıdır.” ifadelerini kullandı.