Birlikte olduğu Deniz Bulutsuz'u darbettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan oyuncu Ozan Güven'in 3 yıl 8 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti. İlk kez hakim karşısına çıkan Güven, aylık gelirini 5 bin lira olarak beyan etti. Duruşma tanıkların dinlenmesi kararıyla ertelendi.

Deniz Bulutsuz'u darp eden Ozan Güven hakim karşısına çıktı


Birlikte olduğu Deniz Bulutsuz’a şiddet uyguladığı gerekçesiyle 13,5 yıl hapsi istenen Ozan Güven, davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen davada Güven, eski kız arkadaşı Deniz Bulutsuz'a şiddet uyguladığı iddiasıyla hakaret, kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan yargılanıyor.

Deniz Bulutsuz, yaptığı açıklamada, "Bir saatten fazla süren ağır fiziksel şiddete maruz kaldım. Hukuki haklarımı sonuna kadar savunacağım" demişti.

Mahkemeye çıkan müşteki sanık Ozan Güven oyunculuk yaptığını ve aylık 5 bin lira geliri olduğunu söyledi. Müşteki-sanık Deniz Bulutsuz ise eğitim danışmanı olduğunu ve aylık 20 bin lira geliri olduğunu belirtti.

deniz-bulutsuz-u-darp-eden-ozan-guven-hakim-karsisinda-832017-1.

Duruşma ifadelerin alınmasıyla devam etti. Duruşmada Deniz Bulutsuz, Ozan Güven'den şikayetçi olduğunu söyledi.

Duruşmada Deniz Bulutsuz, "Şikayetçiyim, kamu davası açılması talebim vardır. Beyanlarım doğrudur tekrar ediyorum. " dedi. Olayın anlatılması istendiğinde Bulutsuz, "Yaşamak zor anlatmak daha zor. Yaşananlar çok ağırdır anlatmak zorunda kalmazsam memnun olurum. " diyerek anlatmak istemediğini dile getirdi. Bulutsuz,"Ozan Güven'in darp fotoğraflarını gördüm. Kendimi suçlu görmüyorum. Kendimi korumak adına engel olmaya çalıştım. " dedikten sonra üzerine atılı suçlamayı reddetti.

Ozan Güven ise "İddia edilen hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Şikayetçiyim. Abajur yere düşmüştü sapı ile ayrılınca elinden almaya çalışırken çenesine çarptı yaralandı. Bant getirmeye gittim kendisi bana beni Türkiye'ye rezil edeceğini söyledi." dedi. Bunun üzerine duruşma hakimi Bulutsuz'u kürsüye davet ederek çenesindeki abajur izine baktı. Çenesinin sağ kısmında iz olduğu tespit edildi.

Ozan Güven,"Olay gecesinden yaklaşık 5 ay önce yazdığım bir şey ilişkinin dinamikleri değişiyor. Sırf bağırdığım için utandığımı ifade ettim. Bağırdığım için özür mektubu yazdım. Bağırdığım için pişman olan ben böyle bir şey yapamam. 4 kez ayrılmak istedim. Anlaşamıyorduk bayılma numarası yapıyordu. 5-6 gün önceki bir yazının gündeme gelmesi niyeti ortaya koyuyor. Son gördüğümde çenesinde benim taktığım bant vardı. Evden kendi rızasıyla çıkmış. Ben evde yoktum. " diyerek kendini savundu.

Alıkoyma iddiasına Deniz Bulutsuz, "Ev iki katlı müstakil. Darbe almaya üst katta başladım çenemden orada darbe aldım. Abajurun cam kısmıyla vurdu. Merdivenden hemen sonra çıkış kapısı var. Merdivende saçımdan tutup duvarlara burdu. Aşağı yuvarlandım. Pencereden sesimi duyurmak için bağırdım. Belki biri sesimi duyar umuduyla. Pencereyi kapatıp engel oldu. Bu esnada çok darbe aldım. Kapının olduğu yerde bilincimi kaybettim. Üzerime su dökerek uyandırdı. Darbe atmaya devam etti. Vazgeçtiği anda evden kendimi dışarıya attım. Kendimi mümkün olduğunca uzağa atmak istedim ana caddeye çıkma cesaretim yoktu. Şoförünü gördüm arabaya bindim ve beni götürmesini istedim." diye yanıt verdi.

Son olarak Ozan Güven'in avukatı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının dosyaya müdahil olma talebinin reddedilmesini, teknik bir rapor alınmasını talep etti. Deniz Bulutsuz'un avukatı, "Ozan Güven'in raporu özel bir hastaneden alınmış. En son adli muayene raporunda çelişkiler var. İmzası ters atılmış." iddiasında bulundu. Ozan Güven, "İmza ve yazı bana ait. İncelediğime göre isimde ters çıkmış. Kağıt mı ters anlayamadım." dedikten sonra mahkeme huzurunda imza atıp karşılaştırıldı.

Mahkeme, şoför ve arkadaşlarının tanık olarak dinlenmesine, çenede bulunan izin incelenmesine ve Ozan Güven'in getirebileceğini söylediği abajurun bir sonraki celse incelenmesine karar verdi. Deniz Bulutsuz, bir sonraki celsede duruşmaya katılacağını belirtti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Yaşanan şiddet olayıyla ilgili Deniz Bulutsuz'un şikayeti üzerine Ozan Güven hakkında, Ozan Güven'in şikayeti üzerine de Deniz Bulutsuz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Ozan Güven aleyhine yürütülen soruşturmayı tamamlayan ve iddianame hazırlayan başsavcılık, bu kişinin, hakaret, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve kasten yaralama" suçlarından 13 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

Deniz Bulutsuz'un "şüpheli", Ozan Güven'in de "müşteki" olduğu "basit yaralama" dosyası ise uzlaştırma bürosuna gönderilmişti.

Ozan Güven aleyhindeki iddianameyi kabul eden İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 21 Ocak 2021'de yapılmasını kararlaştırmıştı.