Deniz Kuvvetleri ve Jandarma'ya FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında Jandarma ve Deniz Kuvvetlerinden 8'i muvazzaf 92 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yapılan açıklamada, "ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI ve DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ' nün MAHREM İMAMLAR ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü BÜFE telefonlarından PERİYODİK ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen JANDARMADAN 24 ÜSTEĞMEN, 32 TEĞMEN; DENİZ KUVVETLERİNDEN 1 ÜSTEĞMEN, 35 ASTSUBAY olmak üzere TOPLAM 92 şüpheli hakkında 20.11.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan şüphelilerin 8 i AKTİF GÖREVDEDİR. Diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulanmıştır. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüklerince devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

KONYA MERKEZLİ 21 İLDE DE OPERASYON
Konya merkezli 21 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.