HDP İzmir il binasına Onur Gencer tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın dördüncü duruşmasında M.Ö. isimli bir kişi silahlı saldırı girişiminde bulundu. Uzun namlulu silahla adliye önüne gelen M.Ö. "Solcular nerede, solcuları gösterin. Onları öldüreceğim" dedi.

Deniz Poyraz duruşmasında silahlı saldırı girişimi: 'Solcuları getirin onları öldüreceğim'
Fotoğraf: DHA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasında Deniz Poyraz'ın Onur Gencer tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın dördüncü duruşmasında elinde silah bulunan 42 yaşındaki M.Ö, Bayraklı Adliyesi'ne girmek istedi.

Duvar'dan Özlem Kara'nın haberine göre, gözaltına alınan M.Ö., "Solcular nerede, solcuları gösterin. Ben polise sıkmam. Getirin onları öldüreceğim" ifadelerini kullandı.

Davanın dördüncü duruşmasına katılan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Van Milletvekili Sezai Temelli, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptıkları açıklamalarda saldırının bireysel bir eylem olmadığını siyasi bir katliam yapılmak istendiğini ifade ettiler.

Serpil Kemalbay "Onur Gencer bu katliamda kullanılmış bir tetikçidir ama bu katliamın asıl failleri bu alçak katilin sırtını sıvazlamaya devam ediyor" dedi. Sezai Temelli ise büyük bir adalet arayışının için burada olduklarını söyledi. Yapılan yargılamada adaletin üstünün kapatılması çabası olduğunu savundu.

'DERİN İLİŞKİLERLE GERÇEKLEŞTİĞİ ÇOK AÇIK'

Sezgin Tanrıkulu, konuşmasında bu olayı doğru tahlil edebilmek için cinayetten önceki aşamanın, olay sırasında güvenlik görevlilerinin tutumu ve yargılama sürecinin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini söyledi ve "Üç asamaya da baktığımızda bu katliamın derin devletin derin ilişkileriyle gerçekleştiği çok açık bir şekilde görülüyor" dedi.

DHA'nın haberine göre ise 42 yaşındaki M.Ö.'nün ifadesinde, eski eşinin kendisine çocuklarını göstermediğini ve intiharını ise polislerin engellediğini söylediği aktarıldı. M.Ö.'nün sabah erken saatlerde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak eski eşi çocukları kendisine göstermediği için adliye önünde intihar edeceğini söylediği de belirtildi.