HDP İzmir İl Binası'na silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer’e, mahkeme başkanına yönelik tehdit ve hakaret içeren sözleri nedeniyle 3 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer, indirimsiz olarak ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Deniz Poyraz'ın katili Onur Gencer'e hakime hakaret ve tehditten ceza

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı’na 17 Haziran 2021'de silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer hakkında mahkeme başkanına yönelik tehdit ve hakaret suçuyla açılan dava sonuçlandı. Gencer'e “kamu görevlisine karşı hakaret” suçundan 2 yıl 2 ay 7 gün, “tehdit” suçundan da 1 yıl hapis cezası verildi.

Gencer, Deniz Poyraz davasının 29 Nisan 2022 tarihinde görülen 3'üncü duruşmasında hakime “Daha kibar konuş benimle başkan yoksa emekliliğin rahat geçmez. Başına bela olurum ha. Benimle düzgün konuşacaksın. Sayın Başkan Cevdet, benim sinirimi bozma. Akıllı ol Cevdet” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Gencer’e sözlerinin ardından İzmir 39'uncu Asliye Ceza Mahkemesinde “kamu görevlisine karşı tehdit ve hakaret"ten dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşması 22 Aralık 2022'de görüldü.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, duruşmaya SEGBİS ile katılan Onur Gencer, “İddianamede belirtilen sözleri söylediğim ve kendisini payladığım doğrudur. Yaptığım şeyden dolayı pişman değilim” dedi.

Mütalaasını açıklayan savcı ise tehdit ve hakaret suçlarının sabit olduğu gerekçesiyle Gencer'in cezalandırılmasını istedi. Kararını açıklayan hakim, Gencer'e “kamu görevlisine karşı hakaret” suçundan 2 yıl 2 ay 7 gün, “tehdit” suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi.

Onur Gencer, HDP İzmir İl Binası'na düzenlediği ve Deniz Poyraz'ı öldürdüğü saldırıya ilişkin davada, indirimsiz olarak ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme Gencer'e, ‘mala zarar verme' suçundan 4 yıl, ‘konut dokunulmazlığını ihlali’ suçundan 2 yıl ve ‘ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçundan da 3 yıl hapis vermişti.