HDP İzmir il binasında geçen yıl düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz, katledilişinin birinci yıl dönümünde anıldı. HDP'li Serpil Kemalbay, "Bu topraklarda çocuklarını faşizme kurban vermiş annelerin barış sesini yükselteceğiz" dedi.

Deniz Poyraz katledildiği yerde ve mezarı başında anıldı

HDP İzmir İl Örgütü Binası'na yönelik 17 Haziran 2021'de Onur Gencer tarafından katledilen parti üyesi Deniz Poyraz, ölümünün birinci yıl dönümünde İzmir'de anıldı.

HDP İl Binası'nda ve Poyraz'ın mezarında gerçekleştirilen anmaya Poyraz'ın ailesinin yanı sıra HDP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Ayşe Acar Başaran, Gülistan Kılıç Koçyiğit de katıldı.

Gazete Duvar'ın haberine göre Serpil Kemalbay, "En ufak bir geri adım atmıyoruz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz. Mücadeleye daha güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Deniz'e olan inancımızla, hayallerine olan bağlılığımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu katliamı yapanlar partimizi her gün hedef gösterdiler. İnanıyorum ki, Türkiye'de faşist iktidarların ortadan kalkması, yürüttükleri bu kirli politikalara son verilmesi için halkımız cesaretle ve büyük bir mücadele ile elinden geleni yapacak. Onları tarihin çöplüğüne gönderecek. Bugün burada Deniz Poyraz'ın ailesi var. Onlar evlatlarını toprağa verdiler ama bir gün olsun barış demekten vazgeçmediler. Bu ülkede katliam yaparak, halkı düşmanlaştırarak yol almak isteyenler barış annelerinden çok şey öğrenmeliler. Evlatlarını toprağa vermiş aileler, Kürt halkı barış demekten bir gün bile geri durmadı. Biz Fehime annenin, Emine Şenyaşar annenin ve bu topraklarda çocuklarını faşizme kurban vermiş annelerin barış sesini yükselteceğiz. Deniz Poyraz'a verdiğimiz barış sözünü yerine getireceğiz" diye konuştu.

Anne Fehime Poyraz ise "Deniz başını kaldırsın, halka baksın, onu nasıl sahiplendiklerini görsün. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Deniz benim Deniz'im değil, Kürt halkının Deniz'idir. Çünkü Deniz kendisini Kürt halkının mücadelesine adadı" dedi.