CHP'nin Marmara Denizi'nde deniz salyası sorununu araştırma önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Deniz salyası sorununu araştırma önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Marmara Denizi’nde yaşanan ekolojik felaket müsilaj (deniz salyası) sorununun araştırılması için Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilen önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Geçtiğimiz yıl sonundan bu yana deniz salyası (müsilaj) sorunu ile boğuşan ve son günlerde etkisinde artış gözlemlenen Marmara Denizi’ndeki ekolojik durum Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

CHP, Marmara Denizi'nde yaşanan ekolojik felaket müsilaj sorununun araştırılması için önerge verdi. Araştırma önergesi, bugünkü TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

BAKANLIK EYLEM PLANI’NI 6 HAZİRAN’DA AÇIKLAYACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaja yol açan sorunlar arasında sıcaklık artışı ve denizdeki durağanlığın yanı sıra kirliliğin neden olduğunu belirtmiş, Marmara Denizi’nde 91 noktada denetim yapıldığını duyurmuştu.

Bu konuda 4 Haziran’da ‘Marmara Denizinde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri’ çalıştayı yapılacağı açıklanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6 Haziran'da da ‘Marmara Denizini Koruma Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaşacak.