Geçtiğimiz yıl, konserinde “Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen bu güzel insanlara gelsin” dediği için hakkında terör soruşturması açılan şarkıcı Alpay, Yeditepe Konserleri’nde sahne aldıktan sonra Sabah’a konuştu: “Erdoğan’a minnettarım”

Denizleri andığı için hakkında terör soruşturması açılan Alpay, Yeditepe Konserleri’nde: Erdoğan'a minnettarım

Cumhurbaşkanlığı İletiçim Başkanlığı tarafından organize edilen Yeditepe Konserleri’ne şarkıcı Alpay da katıldı. Konser sonrası Sabah yazarı Tuba Kalçık’la röportaj yapan Alpay, konserlerin müzik sektörüne nefes olduğunu iddia ederek, Erdoğan ve Fahrettin Altun’a teşekkür etti.

Röportajda konserleri eleştirenleri hedef tahtasına oturtan Alpay, karalamak yerine takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Konserlerde yandaş şarkıcılara yer verilmesine dair konuşan Alpay, “Ben sola yakın biriyim. Ama net söyleyeyim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konserleri düzenlediği için minnettarım” dedi.

Erdoğan’ın sanatçılara değer verdiğini savunan şarkıcı, “Bu zor dönemimizde yanımızda oldu. Çok kıymetli bu benim için” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın halkın içinden geldiğini ve yurttaşın dertlerini çok iyi bildiğini iddia eden Alpay, Erdoğan’ın bu yüzden çok başarılı olduğunu savundu.

Sabah röportajında CHP’yi de es geçmeyen şarkıcı, “CHP, kendine yıllarca oy vermiş insanların sorunlarına çözüm olamamış, onların dertleriyle ilgilenmemiş bir parti, böyle hiçbir yere varamaz” dedi.

GEÇTİĞİMİZ YIL HAKKINDA TERÖR SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl, müzik kariyerindeki müzik kariyerinin 50’nci yılını kutladığı bir konserinde, sahnede Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Berkin Elvan’ın fotoğrafları gösterildi. Bu sırada Alpay, “Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen bu güzel insanlara gelsin” dedi.

O gün konseri izleyen bir kişi, polis merkezine giderek Alpay’ın “terör örgütü üyelerini övdüğü ve devleti aşağıladığı” iddiasıyla sanatçıdan şikayetçi olmuştu. Seyircinin ihbarı sonrası, olayla ilgili şarkıcı hakkında terör soruşturması başlatılmıştı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETLERİNCE KATLEDİLDİLER”

Konuyu geçtiğimiz yıl BirGün’e değerlendiren şarkıcı, “Deniz Gezmiş ve arkadaşları vatan haini değildi, Gezi Direnişi’ne katılanlar da vatan haini değildi. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerince katledildiler. Türkiye’yi seven herkesin bunları konuşması gerekir. Devlet denen kurum kritik edilmeyecek bir kurum değildir. İnsanlar tarafından yönetilir. Bütün insanlar bunları konuşabilmelidir. Bunlar konuşulmadıkça Türkiye bir karış ileri gidemez” açıklamalarını yapmıştı.

“FAŞİZMİN BİR YÖNTEMİ”

Alpay ayrıca soruşturmayla ilgili, “İktidar muhbirliği kutsadı. Bu faşizmin yöntemlerinden biridir. Devlet yurttaşı yurttaşa düşman eden, ondan ürken korkan canlılar haline getirir mi? Demokratik bir ülkede bu olmaz. Bu Hitler döneminde yaygınlaştırılmış bir yöntem ve bugün de kullanılıyor" demişti.