Avdan Madencilik Enerji San. ve Tic. AŞ yetkilileri, halkı bilgilendirme toplantısında Avdan halkının tepkisiyle karşılaştı.

Denizli Avdan’da ÇED toplantısı yurttaşların tepkisi üzerine yarıda kaldı

Uğur KURNAZ

Denizli’nin Tavas İlçesi Avdan Mahallesi termik santral bölgesinde açık ocak kömür işletmeciliği kapasitesi artışı projesi için yapılan halkı bilgilendirme toplantısı tepkiler üzerine yapılamadı. Firma ve bakanlık yetkilileri toplantıyı yarıda kesmek zorunda kaldı.

Avdan Madencilik Enerji San. ve Tic. AŞ yetkilileri, halkı bilgilendirme toplantısında, Avdan halkının tepkisiyle karşılaştı. Avdan yöresi halkı, bilgilendirme toplantısı sırasında ıslıklarla “sizin verdiğiniz bilgilere inanmıyoruz” diyerek kömür madeni istemediklerini dile getirdiler. Yetkililer toplantıyı yarıda kesmek zorunda kaldı.

Toplantıya katılan yurttaşlar; Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, ÇED Raporunu hazırlayan firma yetkilileri ve Bakanlık yetkilisine yanlış ve yalan beyanda bulunduklarını söyleyerek toplantıyı terk etti.

Yöre halkı ayrıca ağustos sonuna kadar yazılı itiraz hakkının bulunduklarını ve bu konuda mücadele edeceklerini dile getirdi.