Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Yapılan açıklamada, “Öldüren düzene karşı birleşelim” çağrısında bulunuldu

Denizli’de 1 Mayıs kutlandı: Öldüren düzene karşı birleşelim

UĞUR KURNAZ

Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Denizli Çınar Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirilen buluşmaya; TMMOB, KESK, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve siyasi parti temsilciler katıldı.

1 Mayıs Komitesi olarak basın açıklamasını okuyan Selçuk Göçer, “Öldüren düzene karşı birleşelim. Kapitalist sistemin yüzyıllardır devam eden emek, doğa, halk ve kadın karşıtı politikaları kriz üzerine kriz, salgın üzerine salgın üretiyor. Fosil yakıtlar, sera gazları, kimyasal maddelerin kontrolsüz kullanımı, suyun, toprağın, ormanların talan edilmesi, sınırsız hayvan katliamları, tarımda mineral gübre ve böcek ilacı kullanılması vb. gezegenimizi ve tüm canlıları yok olma tehlikesiyle, salgınlarla baş başa bırakıyor. Yıllardır söylüyoruz; “sağlıkta dönüşüm” başta olmak üzere kamusal hizmetlerin piyasaya açılması,özelleştirmeler, güvencesizlik, esnek çalışma, performans sistemi, üniversitelerin akademik, bilimsel özerklikten uzaklaştırılarak iktidarların arka bahçesine dönüştürülmesi, bütçede yatırımlara ayrılan payın diplerde seyretmesi, kamu kaynaklarının sermayeye peşkeş çekilmesidünyayı/ülkemizi yaşanılır olmaktan çıkaracaktır. Gerçekleşmekte olan da budur!” diye konuştu.

TEK SES, TEK YÜREK OLACAĞIZ

Son olarak Göçer, şunları dile getirdi:

“Evde kalmanın koşullarını yaratmayıp sorumluluğu bireylere yükleyen, işsiz kalanlar için para bulamayan! İktidar savaş politikalarına Libya’da, Suriye’de ara vermeksizin devam ediyor, operasyonlar hız kesmiyor. Çocuk istismarını her fırsatta meşrulaştırmaya çalışan yasal düzenlemeleri meclise getirmeye çalışıyorlar. Salgın sonrası sömürünün katmerleşerek devam edeceği, hakların daha da budanacağı, çok daha otoriter bir ülke, bir dünya yaratmak istiyorlar. Özel sektör ve kamuda salgın sürecinde uygulanan esnek çalışma uygulamalarını salgın sonrasında temel çalışma biçimi olmasını, güvencesizliğin yaygınlaştırılmasını ve emeğin daha da ucuz hale getirilmesini hedefliyorlar. ‘Ekonomi çöktü’ diyerek yeni zamlarla, vergilerle faturayı bir kez daha emekçilere çıkarma niyetlerini gizlemiyorlar. Bizler; krizlere, salgınlara yol açan bu politikaların devam ettirilmesine geçit vermeyeceğiz. Özelleştirmelere, kamusal hizmetlerin sermaye için karlı alanlar olarak piyasalaştırılmasına, güvencesizliğe, taşeron çalışmaya, esnek çalışmaya, doğanın talan edilmesine, nükleer santrallere, hayvanların, bitkilerin doğal yaşam alanlarının katledilmesine karşı mücadeleyi çok daha güçlü şekilde yükselteceğiz. Mücadeleyi dayanışma ile güçlendireceğiz. İnsan onuruna yaraşır bir iş, gelir ve sosyal güvenlik talepleriyle dünya emekçileri tek ses, tek yürek olacağız! Barış içinde savaşsız sömürüsüz bir dünyada yaşama ve yaşatma talebimizi 1 Mayıs’ta bir kez daha haykıracağız.”