Denizli'nin Bozkurt ilçesinde 6 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana geldi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremde can kaybının yaşanmadığını belirtti

Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde 6 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6 büyüklüğünde yer deprem kaydedildi.

İlçeye bağlı Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede yaşanan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün bilgilerine göre, yerin 9 kilometre altında meydana gelen Çardak'taki depremin büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü.

Baklan'da meydana gelen depremin büyüklüğü ise 5.7 olarak ölçüldü. İkinci deprem ise yerin 10 kilometre altında meydana geldi.

Deprem, Antalya, Burdur ve Isparta'da da hissedildi.

Öte yandan bugün saat 11:39'da Seferihisar’ın 8, 17 kilometre açığında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. İzmir merkez ve ilçelerinde de hissedilen deprem paniğe neden oldumuştu.

Depremin can ve mal kaybına yol açıp açmadığının belirlenmesi için araştırma devam ediyor.

"CAN KAYBI YOK"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremle ilgili şu bilgileri verdi:

'Ekiplerimiz destek için sahaya çıktı. Baklan, Bozkurt ilçemize doğru gidiyorum. Gelen haberlerde bizi üzecek, can kaybı haberimiz yok çok şükür. Ben de kapalı alandaydım, hissettik. Biz özetle şu anda Baklan, Bozkurt ve Çardak ilçelerimize doğru gidiyoruz. Ekiplerimiz orada.''

denizli-de-6-buyuklugunde-deprem-611157-1.

"PEK ÇOK EVDE HASAR VAR"

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, ilçe merkezli depremde ilk belirlemelere göre, bazı evlerde hasar oluştuğunu, ancak can kaybı veya ağır yaralı vakanın olmadığını söyledi.

Bozkurt merkezli 6 şiddetindeki depremin ilçede çok şiddetli hissedildiğini aktaran Çelik, kriz masası oluşturduklarını, irtibat kurdukları muhtarlarla yaptıkları görüşmeler sonucu can kaybı ya da ağır yaralanma olayına rastlamadıklarını kaydetti.

Çelik, "Deprem, 15-20 saniyenin üzerinde sürdü. Pek çok evde hasar var, çatılarda çökme, duvarlarda derin çatlaklar oluştu. Anonslar yapıyoruz, vatandaşların eve girmemesi gerektiğini söylüyoruz. Allah'a çok şükür bir iki ev yıkılmasına rağmen herhangi bir ölümlü veya ağır yaralı vakamız söz konusu değil" dedi.

TUTLUCA MAHALLESİ MUHTARI: 80 EV HASAR GÖRDÜ

Tutluca Mahallesi Muhtarı Hüdai Karaşahin de mahallelerinde yaklaşık 80 evin hasar gördüğünü ancak can kaybının olmadığını belirtti.

AFAD: 23 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ilk belirlemelere göre 23 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı.

6 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise deprem bölgesinde 6 kişinin hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Öztürk, "6 kişiden 5'i korktuğu ve paniğe kapıldığı için hastanede. Bir kişi de pencereden atlamış, hafif yaralanma söz konusu. Ölüm ya da ağır yaralanma söz konusu değil" diye konuştu.

Öztürk, tüm sağlık ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve sağlık hizmeti konusunda sorun yaşanmadığını dile getirdi.

"HASARLI BİNALARA GİRMEYİN"

NTV canlı yayınına telefonla katılan İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depreme ilişkin bilgi verdi.

Okan Tüysüz, yeni depremler olabileceğini belirterek hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulundu.

İki depremin birbirinden bağımsız olduğunu söyleyen Tüysüz, şunları kaydetti:

Farklı lokasyonda; bir tanesi İzmir’de bir tanesi de Denizli’nin Baklan yöresinde oldu. Birbiriyle bağlantısı olan iki deprem değil. Baklan’daki az önce olan deprem 6.5 olarak veriliyor. İki tane önemli fay var. Geçmişte de olmuş depremler görülüyor. Bizim açımızdan çok sürpriz olmayan tarzda depremler.

6 önemli bir sarsıntı yapar. Hasar beklenebilir. Özellikle fayın üzerinde bulunan kesimlerde. Bunun arkasından 5 – 5,5 büyüklüğünde depremlerin gelmesi de olasıdır. Hasarlı binalar varsa, bu binalar yetkili kişiler tarafından inceleninceye kadar bu binalara girmemekte yarar görüyorum.

Fayların dağılımına baktığımız zaman bu tip depremlerin olması doğal. Tarihine baktığımız zaman 6 civarında depremlerin mevcut olduğunu görüyoruz.”

denizli-de-6-buyuklugunde-deprem-611165-1.

DENİZLİ VALİSİ: HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Denizli Valisi Hasan Karahan, Bozkurt merkezli depreme ilişkin hasar tespit çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 büyüklüğündeki depremin Bozkurt ve Baklan ilçelerinde yoğun olarak hissedildiğini belirtti.

Deprem sonrasında başta AFAD olmak üzere sağlık ekipleri, UMKE ve diğer birimlerin bölgeye intikal ettirildiğini vurgulayan Karahan, "Bazı evlerde hasar olduğu belirtiliyor. Hasar tespit çalışmalarına başlandı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi gelmedi. Sağlık ekiplerimiz de bölgede. Bilgi geldikçe kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Karahan ayrıca, ilçe sakinlerini artçılara karşı uyararak evlerine gitmemelerini istedi.

DENİZLİ VALİLİĞİ: 5 KİŞİ HAFİF YARALANDI

Denizli Valiliği, depreme ilişkin yaptığı açıklamada 5 kişinin hafif yaralandığını belirtti. Açıklamada, "Meydana gelen depremde; ilk belirlemelere göre can kaybı tespit edilmemiş olup, Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda da hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır" denildi.