5 gündür haber alınamayan Pınar Gültekin'in Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledilmesi üzerine kadınlar Denizli’de de sokağa çıkarak tepkilerini dile getirdi.

Denizli’de kadınlar Pınar Gültekin için sokağa çıktı

UĞUR KURNAZ / DENİZLİ

Kadınlar, katledilen Pınar Gültekin için Türkiye'nin birçok şehrinde sokağa çıktı. Muğla'nın Ula ilçesinde 5 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in, Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Denizli’de de sokağa çıkan kadınlar, kadın cinayetlerine karşı mücadele çağrısı yaptı.

Denizli Kadın Meclisi tarafından Çınar Meydanı’nda yapılan eylemde basın açıklamasını kadınlar adına Duygu Teknecioğlu yaptı. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın Pınarları yaşatın diyen Teknecioğlu, “Pınar Gültekin, reddettiği erkek tarafından eziyet edilerek öldürüldü. Münevver Karabulut, Şule Çet, Helin Palandöken, Güleda Cankel, Aleyna Çakır, Zeynep Şenpınar, Ceren Özdemir ve adını sayamadığımız yüzlerce kadın gibi gencecik yaşında yaşamı elinden alındı. İşte o isimlerini bile sayamayacağımız kadar çok kadın; gereken adımlar atılsaydı, kadınların yaşaması için politikalar uygulansaydı şimdi yaşayacaklardı. Biz katili tanıyoruz, bu cesareti nereden aldığını, daha ilk ifadesinde Pınar’ı itibarsızlaştırmayı nereden öğrendiğini çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ

Her kadın katilinin birbirinden nasıl beslendiğini, onları bu düzenin nasıl koruduğunu bildiklerini vurgulayan Teknecioğlu, “Kadın düşmanı politikaları üretenlerin, kadın cinayetlerinin suç ortağı olduğunu Kadın cinayetlerini durdurmak için hiçbir önlem almayan, kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesini ise tartışmaya açanlardır. Artık yeter, biz yaşamak istiyoruz. Hiçbir kadını nerede olduğuyla, ne giydiğiyle, ne içtiğiyle suçlamanıza izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerini meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil kadınları koruyun. Kadınlar istedikleri gibi yaşayacak. Önümüze istediğiniz engeli çıkarın; kadınlar özgürlüğü, eşitliği, yaşamlarını alana kadar durmayacak. Bir kez daha buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir. Uygulayacaksınız. Pınar Gültekin için ve öldürülen tüm kadınlar için hiç durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.