Denizli'de Meral Sivrikaya, boşanma aşamasında olduğu Erkan Sivrikaya isimli erkek tarafından öldürüldü. Denizli'de kadınlar açıklama yaparak, sözleşmeye el uzatanların kadınlara hesap vereceğini söyledi.

Denizli'de Meral Sivrikaya'nın katledilmesine tepki: Aramızdan kim eksilecek diye yaşamaktan bıktık!

BİRGÜN EGE

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Erkan Sivrikaya isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Meral Sivrikaya'nın kaldığı eve gizlice girerek katletti. 52 yaşındaki Erkan Sivrikaya, kaçarken apartman sakinlerince yakalanıp, polise teslim edildi.

Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü grubu, Çınar Meydanı'nda toplanarak cinayete tepki göstererek açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Dün gece bu ilde, yanıbaşımızda Melek Sivrikaya tasarlanarak, planlanarak erkek Erkan Sivrikaya tarafından katledildi. Türkiye'de son 24 saatte 7 kadın cinayetinin olduğunu öğrendik. Ülke kadın mezarlığına çevrilmiş durumdayken mahkemelerde kadın katillerine cezai indirim uygulayanlar bu kadınlar katledilirken neredelerdi ? Birkaç gün önce İstanbul Sözleşmesini gecenin bir yarısı kimseye sormadan, kadınlara sormadan fesih edenler Melek Sivrikaya katledilirken neredelerdi?" denildi.

HAYATIN TAMAMINI ALACAĞIZ

Sözleşmeyi tanımayıp fesih edenlerin katleden erkekler kadar suçlu olduğu vurgulanan açıklamada, "Açıkça ifade ediliyor ki bu ülkede kadınların can güvenliği yok. 2021 yılının sadece ilk 65 gününde katledilen kadın sayısı 67. Bunun yanında kim olduğunu açıklamayan birçok kadın olduğu gerçeği ile her gün karşı karşıyayız. Açıkça ifade diyorlar ki başınızın çaresine bakın. Kaderiniz de öldürülmek varmış. Bu katiller, uygulanmayan cezalar yüzünden kolayca yaşamın içinde kadınları katletmeye devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Sözleşme uygulanmadıkça kadın katillerinin önünün açılacağı ve katillerin kadınların yanı başında olmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, "Nasıl ki meydanlardan, sokaklardan, yaşamın hiçbir alanından vazgeçmiyorsak; hayatlarımızdan ve hayatlarımız için kritik olan İstanbul Sözleşmesi'nden de vazgeçmeyeceğiz. Katledilen hiçbir kadından vazgeçmediğimiz gibi Melek Sivrikaya'dan da vazgeçmeyeceğiz! Yarın aramızdan kim eksilecek, sıra bana ne zaman gelecek diye yaşamaktan bıktık, usandık! Bir kişi daha eksilmemek için isyanımızı ve öfkemizi bu meydanlarda dile getiriyoruz! Dünyanın yarısıyız, hayatın tamamını alacağız. Sözleşmeye el uzatanlar kadınlara hesap verecek!" denildi.