Denizli’de 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı. Anma programında yapılan açıklamada, “Tarihimize kara bir leke alarak geçen bu acı olayı, benzerlerini yaşamamak için asla unutmayacağız” denildi

Denizli’de Sivas Katliamı anması: Asla unutmayacağız!

UĞUR KURNAZ

Denizli’de Alevi kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, 27 yıl önce Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydını andı. Candoğan Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını okuyan Alevi Kültür Derneği ve Hacı Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Erkan Aras, Sivas Katliamı’nın Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, eşitliğe, özgürlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellendiği linç kültürüyle yaşam hakkının fiilen sona erdirildiği kara bir gün olarak tarihe geçmiştir. Günler öncesi kışkırtılan yobazların Sivas Madımak'da ellerinde meşalelerle, benzin bidonlarıyla ‘Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta yıkılacak! Yak ulan yak’ sesleri arasında Madımak Oteli'nin yakılması cumhuriyetin sembolü olan Sivas'ta; Cumhuriyetin, devrimlerin ve demokrasinin kundaklanması anlamındadır. Ülkemize kurulan emperyalist tuzakları bütün açıklığıyla görüyoruz. Bu tuzağa düşmemek için bütün insanlığı bu yobazlığa tekrar kurban vermemek için o zihniyetle her alanda ye her koşulda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu bizim insanlığa olan borcumuzdur. Tarihimize kara bir leke alarak geçen bu acı olayı, benzerlerini yaşamamak için asla unutmayacağız” diye konuştu.

"TOPLUMSAL BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Son olarak Aras şunları dile getirdi:

“Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu sancılı süreçte demokrasinin, hukukun, adaletin, barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerinin kararlılıkla savunulması; demokrasinin gelişimi açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Toplumsal barışı tehdit eden saldırı ve katliamlar, farklı kimlik, inanç ve kültürlerin barış içinde ve kardeşçe bir arada yaşama isteğini asla kıramamıştır. İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları ve bu suçları işleyenleri asla affetmeyecektir. Bizzat siyasi iktidarlar eliyle yaratılan her türlü inanç ayrıcalıkları, inançlar üzerindeki baskı ve ayrımcı uygulamalara son verilmeli, Aleviler başta olmak üzere farklı inanca mensup yurttaşlarımızın talepleri karşılanmalıdır. Alevi Kültür Dernekleri olarak Sivas Katliamı’nı unutturmak isteyenlere, o gün yanan o aydınlık yüzlerin ışığını söndürmeye, umutlarını yok etmeye çalışanlara inat ayrımcılığa,gericiliğe, karanlığa, yobazlığa, din sömürücülerine, karşı durduk durmaya da devam edeceğiz.Toplumsal barışı ve kardeşliği savunduk savunmaya da devam edeceğiz. Sivas katliamında yakılarak yaşamını yitiren canlarımızı saygıyla anıyor, acılarını yüreğimizde sonsuza kadar taşıyacağız.”