Denizli Tabip Odası, sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme yapılmasını isteyerek Covid-19'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Denizli Tabip Odası: Salgının başında alkışlandık, şimdi istifa hakkımız bile alındı


BİRGÜN EGE

Denizli Tabip Odası, tüm sağlık çalışanlarının cansiperane çalıştığı halde özlük haklarında iyileştirme olmamasına ve Covid-19’un meslek hastalığı sayılmamasına tepki gösterdi. Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, çalışma şartları, özlük haklarının iyileştirilmesini isteyerek Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesinin zorunluluk olduğunu belirtti.

Erbay, “Bu süreçte bile sağlık çalışanlarına ne şiddet göstermede bir azalma ne vaat edilen ücretler de bir düzelme, ne özlük haklarında bir iyileştirme olmadığı gibi Covid-19 hastalığı halen meslek hastalığı ve iş kazası olarak kabul edilmemiştir. Yaklaşık yedi aydır yoğun ruhsal ve fiziksel baskı altında kalan sağlık çalışanları yoruldu, adeta tükendi. Her gün kaybettiğimiz vatandaşlarımızın içinde birçok değerli sağlık çalışanımız da vardır. Yüzden fazla sağlık çalışanımız, 52’si hekimlerimiz olmak üzere yaşamlarını yitirmişlerdir. Tüm sağlık çalışanları salgının başından beri özveri ile sevdiklerinden ayrı kalma pahasına bazen dinlenmeden çalışmalarına devam etmektedirler. Salgının başında alkışlandık, şimdi ise emeklilik ve istifa haklarımızın bile ellerimizden alınması çok üzücüdür” diyerek emeklilik ve istifaların yasaklanmasına tepki gösterdi.

Son olarak Covid-19 salgınının meslek hastalığı olmasının zorunluluk olduğunu vurgulayan Erbay, “Sağlık çalışanlarının korunması, çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi, Covid-19 hastalığının meslek hastalığı olarak kabul edilmesi toplum sağlığının korunması için zorunludur ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.