Denizli Valiliği koronavirüs tedbirleri gerekçesi ile 1 ay süreyle tüm açık alanlarda eylem, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşlerini yasakladı. SOL Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, işçilerin bulundukları her alanda 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını söyledi.

Denizli Valiliği'nden 1 Mayıs yasağı

UĞUR KURNAZ

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken Denizli Valiliği'nden 1 Mayıs'ı da kapsayan eylem ve etkinlik yasağı geldi. Denizli Valiliği Covid-19 salgınını gerekçe göstererek eylem ve basın açıklamalarını 1 ay süreyle yasakladı.

Alınan kararda 14 Nisan ile 13 Mayıs arasında basın açıklaması, yürüyüş, eylem, el ilanı dağıtımı, imza kampanyası benzeri tüm etkileri yasaklandığı belirtildi. Valilik'ten yapılan açıklamaya göre yasak 1 Mayıs’ı da kapsıyor.

Denizli Valiliği'nin yasak açıklamasına SOL Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, “Pandemiyi gerekçe göstererek partilerin siyasi çalışmalarını engellemenizin demokrasi ile bağdaşır yanı yoktur. Amacınız, işçi sınıfının 1 Mayıs’ını ve çocukların 23 Nisan bayramını kutlanmasını engellemek ise çabanız beyhude” diyerek tepki gösterdi.

denizli-valiligi-nden-1-mayis-yasagi-865120-1.

Çoban yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bu yasaklamayı pandemiyi bahane ederek toplumsal muhalefeti bastırmanın bir aracı olarak değerlendiren siyasi iktidarın yereldeki yansıması olarak değerlendiriyoruz. Denizli Valisine soruyoruz, bildiri dağıtmak, afiş asmak ve imza toplamak pandeminin yayılmasına nasıl engel olacak? Valiliğin uygun olan etkinlikler hangileri olacak? 128 Milyar Nerede? İstanbul Sözleşmesi bizimdir pankartlarının asılması virüsü nasıl yaygınlaştırıyor? Her şey apaçık ortada, iktidar her şeyi yapacak virüs yayılmayacak, toplumsal muhalefet yaparsa virüs yayılacak. Bunun anlaşılır bir tarafı yoktur. Bu yasakların amacı işçi sınıfının Birlik Dayanışma ve Mücadele günü olan 1 Mayıs’ı ve çocukların bayramı 23 Nisan’ı kutlattırmamaktır. Bu çabalarınız beyhudedir. İşçiler bulundukları her alanda 1 Mayıs’ı kutlamasını yapacaktır.